Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Urgenda helpt met kruidenrijk grasland

Klimaat-actiegroep Urgenda is samen met LTO Nederland en Pure Graze een actie gestart om volgend jaar driehonderd boeren tegen gereduceerd tarief aan kruidenrijk grasland te helpen.

Met de actie willen de partijen het totale areaal kruidenrijk grasland volgend jaar met 1.001 hectare vergroten. De campagne wordt gefinancierd middels een crowdfundingsactie.

Kruidenrijk grasland biedt kansen voor biodiversiteit en klimaat. De kruiden zorgen voor veel insecten en weidevogels. Bovendien is kunstmest op dit kruidenrijk grasland niet noodzakelijk, vanwege klavers die stikstof vastleggen in de bodem. Zo wordt ook CO2 bespaard, aldus Urgenda.

Het Saladebuffet dat Pure Graze speciaal voor deze actie samenstelde, bevat zo’n dertien tot negentien verschillende gras- en kruidensoorten, afgestemd op de grondsoort.

Laatste reacties

 • Trot

  LTO hoord ook al bij de groene samen frc goed bezig !

 • WGeverink

  Voor kruiden rijk grasland heb ik in de laatste kwart eeuw behalve een graszaad handel en moeder natuur nooit iemand nodig gehad. Bovendien, iedereen die zegt een klimaat actie groep te zijn en de ongemanipuleerde data negeerd gaat het om het verdienmodel en niet om het klimaat. Die groepen geef je geen podium.

 • wwesselink1

  Wgeverink ziet het echt goed
  👍🏼

 • veldzicht

  Met clubs als urgenda moet een boer zich niet inlaten.Als ze niks anders dan lopen te schreeuwen de mensen moeten van het vlees en zuivel af en de veestapel moet met 70% worden ingekrompen moet je ze laten stikken met hun voorstellen en niks mee te maken willen hebben.Net zo als FC met natuurmonumenten,ook zo,n club die niks van die boeren moeten hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.