Rundveehouderij

Nieuws 6 reacties

CDA: waarom duurt I&R-afwikkeling zo lang?

CDA-Kamerlid Jaco Geurts wil opheldering van landbouwminister Carola Schouten over de afwikkeling van de I&R-affaire.

Geurts vraagt de minister waarom de afhandeling van de affaire van begin 2018 zo lang heeft geduurd en wat de financiële schade is geweest voor bedrijven die ten onrechte werden geblokkeerd.

Geurts stelt de vraag of achteraf gezien de actie van de minister wel proportioneel is geweest. Geurts zei eerder in een debat in de Tweede Kamer dat de Nederlandse melkveehouderij geheel ten onrechte al schuldig werden bevonden, voordat een rechter de melkveesector had veroordeeld.

Aanleiding voor de vragen van Geurts is de publicatie over de afronding van het strafrechtelijk traject door het Openbaar Ministerie, waaruit blijkt dat er uiteindelijk honderd veehouders strafrechtelijk zijn beboet en twintig voor de rechter moeten komen. Eerder al heeft de minister aan de Kamer gemeld dat 1.439 bedrijven een naheffing hebben gehad in het kader van het fosfaatreductieplan.

Laatste reacties

 • Kelholt

  Haa, verkiezingstijd!
  Ook het CDA probeert weer een paar boerenstemmen te winnen.

  Geurts had beter een voorbeeld kunnen nemen aan zijn collega Pieter Omtzigt. Die dook wel in de dossiers en wist als volksvertegenwoordiger wat voor elkaar te krijgen voor het volk.
  Op welk dossier is Jaco Geurts te betrappen op enige feitenkennis en wat heeft hij de afgelopen regeerperiode voor de landbouw betekent?

 • Zuperboer

  Waar was Geurts in 2018 gelijk na de persconferentie? Heb hem nergens zien opdraven. Nu ff goedkoop stemmen scoren. Bah. In Den Haag zit geen alternatief voor boeren. Misschien elders?

 • Alco

  Nogmaals: Er is een (B) Boeren(B) Burger (B)Beweging nodig om de Tweede Kamer te "ONDERWIJZEN.
  Een partij dus met maar één belang: HET BOEREN BELANG.
  Andere grotere partijen hebben te veel te maken met achterban en daardoor moeten de landbouw woordvoerders zwijgen.

 • veldzicht

  En Alco hoeveel boeren zijn er om op BBB te stemmen? Als ALLE boeren en tuinders en hun echtgenoten er op zouden stemmen kom je nog lang niet aan 1 kamerzetel. Dan heb je 65.000stemmen nodig alle boeren,tuinders en hun vrouwen kom je hooguit op 50.000.Stem dan op het CDA of SGP voordat je die nog verder verzwakt en je stem voor een gedeelte naar D66,Gr.L. en PvdD gaat.We zijn geen agrarisch land meer en de boeren hebben gewoon niks meer te vertellen,hooguit mag je blij zijn met en beetje genade brood van andere partijen of als de stembus uitslag positief uit valt dat ze de boeren nodig hebben een coalitie te vormen.

 • Alco

  Er zijn veel ontevreden stemmen te halen die nu naar Baudet en Wilders gaan.
  Vergeet niet dat er veel sympathie is voor de boer.

 • veldzicht

  Ach ik vergelijk het wel eens met de vissers.Die worden ook schofterig behandelt met die zg natuurreservaten op de Noordzee en windmolens waar ze niet meer mogen vissen en pulsvisserij wat verboden wordt.Maar dat zou voor mij ook geen reden zijn anders te gaan stemmen.En zo is het met de burger ook,een deel heeft wel sympathie voor de boer ,andere zaken zijn toch belangrijker zo als zorg,onderwijs,milieu,inkomen e.d.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.