Premium
Caroline van der Plas tijdens de laatste dag dat de Tweede Kamer in de huidige samenstelling over onderwerpen debatteerde. - Foto: ANP AlgemeenAchtergrond

BBB doet hard mee aan motiediarree

Reacties

  1. Als er teveel moties ingediend worden zou een quotum per partij een oplossing zijn. En als kamerleden zo graag moties indienen wordt het juist lekker rustig op de laatste dagen want dan is het quotum voor de meesten op.

  2. De hele tweede kamer is verworden tot een kleuter klas met verwende egoisten die hun zin willen doordrukken ongeacht of dat het in belang van de bevolking is of de groep waar het voor bedoelt is . Er zal een andere manier moeten komen van beslissen . Mogelijk moeten we gewoon de partijen afschaffen en ieder voor eigenkop en verantwoording in de kamer laten zitten . En de wil van een samen gezworen meerderheid die goede menselijke oplossingen van tafel veegt om hun zin door te drukken is dan moeilijker . Men moet dan elkaar opzoeken en heeft niets meer met links ,rechs of midden te maken . Dan kan elk kammerlid stemmen zoals hij of zij wil en is niet aan partij gebonden . Dan kun je er niet zomaar een motie doordrukken omdat je een meerderheid hebt . Die zul je dan eerst moeten winnen .

    1. In theorie heb je gelijk, maar in praktijk volgen de fractieleden de partijlijn, alleen in medische en ethische vraagstukken wil men daar wel eens van afwijken. En ik zie niet waarom we daar vanaf moeten wijken.

  3. De BBB moties waren ook hard nodig. Na 22 november als BBB in het kabinet zit zal het aantal moties van alle partijen wel afnemen.

    1. BBB komt niet in het kabinet omdat BBB net als Wilders te rechts populistisch is , daarmee wil je als rechtgeaarde Nederlander niet geassocieerd worden.
      Ik ga uit van PVDA/GL – NSC – VVD aangevuld met het CDA dat moet kunnen en anders laten we BBB meedoen om gedonder in de eerste kamer te vermijden.

Beheer
WP Admin