Rundveehouderij

Nieuws 7 reacties

Werkstraf voor kalverboer met drugslab op erf

Een 44-jarige kalverhouder uit Baarle-Nassau is dinsdag 12 februari veroordeeld voor een groot drugslab dat 2 jaar geleden op zijn erf werd aangetroffen.

De rechtbank in Breda bepaalde dat de boer medeplichtig is aan de productie van drugs. De politie rolt regelmatig drugslabs op. Boeren die loodsen of schuren verhuren, worden zelden vervolgd voor betrokkenheid.De rechter legde de boer een werkstraf van 240 uur op plus een voorwaardelijke celstraf van een half jaar. Tegen de man was een jaar celstraf geëist, waarvan de helft voorwaardelijk.

Drugsafval in riool

Het drugslab werd in januari 2017 ontdekt in een schuur nadat de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Baarle-Nassau ontregeld raakte omdat drugsafval in het riool werd geloosd. De politie denkt dat er zeker 4.000 kilo pure (onversneden) amfetamine is gemaakt.

Onmisbare schakel

De boer zegt dat hij van niks wist en niet naar de politie durfde te stappen omdat hij bij een confrontatie met 2 vreemde mannen op zijn erf was bedreigd met een pistool. De rechter oordeelde dat de kalverboer een onmisbare schakel vormde door zijn schuur te verhuren. Hij wist door de bedreiging dat er iets niet klopte en had moeten kijken wat er gebeurde in de schuur en naar de politie moeten stappen. “Het is algemeen bekend dat schuren en loodsen in het buitengebied worden misbruikt door drugscriminelen. Het probleem dat boeren en tuinders worden benaderd is groot. Als iedereen wegkijkt of toestemt, blijft dit probleem bestaan”, aldus de uitspraak.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Hij had een goede advocaat en heeft een milde straf.

 • janbajema

  hoeft niet eens te zitten als wij een koe teveel hebben moeten we voor een half jaar de bak in met een dikke boete

 • farmerbn

  Gelukkig voor links Nederland zijn er nog boeren die zorgen dat er nog drugs zijn. Stel je toch voor dat de coffeeshops leeg komen te staan. Die veroordeelde kalverhouder kan het best zijn vier weken straf benutten in een Bredaase coffeeshop. Dat heet netwerken.

 • xw

  240 uur werkstraf + een strafblad. En vooral dit laatste is niet gemakkelijk hoor!

 • farmerbn

  Bij linkse partijen is het een pré. Damslapers, krakers, stop-de-neutronenbomcriminelen en greenpeace-activisten , ze zitten nu bij de linkse rakkers.

 • huisvader

  XW heeft gelijk , hoop dat de beste man verder niet teveel meer moet , maar als je in Nederland 1x een stempel hebt ben je mooi klaar ! Kun je niks meer beginnen

 • farmerbn

  Je kunt altijd nog bij de rabo en ing gaan werken. Die hebben ook beide een strafblad

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.