Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Chinees staatsfonds koopt kwart aandelen Ausnutria

De belangrijkste fabrieken van Ausnutria staan in Nederland.

Chinees staatsfonds Citic Agricultural Industry Fund neemt een 25%-belang in zuivelbedrijf Ausnutria. Het fonds wordt hiermee ook direct de grootste individuele aandeelhouder.

Uitgifte nieuwe aandelen

Citic telt omgerekend € 204 miljoen neer voor het belang, dat uitkomt op 25,18%. Het aandeel komt tot stand door de uitgifte van 249 miljoen nieuwe aandelen ter waarde van bijna € 135 miljoen en de overname van 130 miljoen aandelen van Taizhou Jieda Pharmaceutical. Die vertegenwoordigen een waarde van goed € 70 miljoen.
Artikel gaat verder onder de tweet.

Center Laboratories

Voorheen grootste aandeelhouder Center Laboratories ziet door de investering het belang in Ausnutria dalen van 40,28% naar 24,98%. Voorzitter van de raad van bestuur Yan Weibin en CEO Bart van der Meer zien hun onderscheiden aandelen dalen tot 7,11% en 10,8%.

Nieuw complex in Heerenveen

Wat de investering en verschuivingen aan eigendomsverhoudingen betekenen voor de koers van het bedrijf is nog onduidelijk. De belangrijkste fabrieken van Ausnutria staan in Nederland. Vorig jaar is een nieuw complex in Heerenveen opgeleverd en in productie genomen. Daarnaast heeft Ausnutria vestigingen in Leeuwarden, Kampen en Ommen. Ausnutria maakt vooral kindervoeding uit zowel koemelk als geitenmelk.

Laatste reacties

  • koestal

    Het is heel mooi dat de Chinese staat investeert in Nederlandse zuivel.

  • mtseshuis

    Ja, is een goed voorteken, hoop dat ze nog heeeel veel zuivel naar China halen, goed voor onze continuïteit..

Of registreer je om te kunnen reageren.