Rundveehouderij

Nieuws 2721 x bekeken 8 reacties

Overleg over extra inzet bij deblokkeren bedrijven

Ministerie en landbouwbedrijfsleven overleggen over de extra inzet van onder andere medewerkers van Qlip bij de afwikkeling van de bedrijfsblokkades in de melkveehouderij.

Belangenorganisaties (LTO, Netwerk Grondig, Nederlandse Melkveehouders Vakbond, NAJK) hebben het ministerie aangeboden medewerkers beschikbaar te stellen voor het werk.

Meer dan 2.000 melkveebedrijven zijn geblokkeerd omdat de gegevens voor identificatie en registratie van runderen (I&R) niet kloppen. De misregistratie kwam aan het licht bij onderzoek naar mogelijke fraude bij het fosfaatreductieplan.

Het ministerie is bekend met het aanbod vanuit de sector en bekijkt ‘hoe en voor welke werkzaamheden de extra capaciteit het meest effectief ingezet kan worden. Hierover zal overleg met de sector plaatshebben’, aldus een woordvoerder van het ministerie.

LTO-vakgroepvoorzitter Wil Meulenbroeks en bestuursvoorzitter Roald van Noort van CRV meldden dinsdag dat ze veehouders en de overheidsdiensten ter wille willen zijn om geblokkeerde bedrijven snel vrij te krijgen.

Laatste reacties

 • ghsmale

  voorkomen is beter dan genezen.
  zo houden we elkaar wel lekker bezig.

 • A1967

  Kletskoek, 1 druk op een knop en de blokkade is opgeheven.

 • Marco22

  Wat een poppenkast maakt de RVO en de nvwa ervan. Stelletje aandachtstrekkers willen ze meer budget ofzo.

 • gerben5

  hoorde van een controle op een geblokkeerd bedrijf. 3 man nvwa was de hele dag druk . toen ze niks konden vinden in i en r hebben ze de hele mestboekhouding en medicijnregistratie binnenste buiten gekeerd.

 • ENDE902

  @gerben5
  "Ik hoorde" kan gevaarlijk zijn, hebben we gisteren gezien.

 • Peerke1

  Waarom waarom hebben ze de Pik op de Boeren in BV Holland?????

 • djschoonman1

  Op ons bedrijf klopt de I & R administratie 100%. Vaars van 28 maand is op 1-1-2018 gekalfd. Gevolg blokkade. Zondag bezwaar ingediend bij NVWA en RVO. Tot op heden geen reactie. Vandaag gebeld met NVWA; hadden meer dan 200 bezwaren binnen. Met enige goede wil, zou men eind van de week, begin volgende week een ontvangstbevestiging kunnen sturen.... Hoe lang het ging duren voordat ons bedrijf wordt behandeld en gedeblokkeerd, konden ze mij niet melden. Dat kan niet en dit mag niet. Ik ben woedend.

 • Djschoonman1Ik kan me voorstellen, ook ik ben getroffen, dit vind ik misbruik van macht en minachting van een hardwerkende sector, van af nu ,wordt de Nvwa staande gehouden bij een bedrijfsbezoek, in afwachting van de politie , want ik ga niet controleren of zij werkelijk van de Nvwa zijn de tijd dat ik ze binnen laat en een kom koffie aanbied is voor altijd voorbij , ik roep iedereen op het zelfde te doen ,

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.