Rundveehouderij

Nieuws

Geen uitstel vrijstellingsregeling vleesvee

Vleesveehouders krijgen geen langere termijn om vrijstelling van fosfaatrechten voor hun bedrijf aan te vragen.

Dat zegt RVO.nl op vragen van Boerderij over de vrijstellingsregeling in het fosfaatrechtenstelsel. De overheidsinstantie benadrukt wel dat de gestelde datum, 6 november, geen keiharde deadline is. Aanmeldingen na deze datum kan RVO niet meer gegarandeerd op tijd afhandelen.

Een RVO-woordvoerder stelt dat de sectorvertegenwoordigers al in juli van dit jaar wisten van de komst van de vrijstellingsregeling.

Lees ook: Twijfel over vrijstelling zoogkoeien? Nú aanvragen

Pas eind oktober herbeschikking fosfaatrechten ontvangen

Vleesveeorganisatie VleesveeNL heeft dit weekend het verzoek bij het ministerie ingediend om de aanvraagtermijn voor deze vrijstelling te verlengen. Tot op heden heeft de belangenorganisatie hierop nog geen officiële reactie gekregen, vertelt voorzitter Jacco Keuper desgevraagd.

VleesveeNL vindt dat boeren te kort de tijd hebben gehad om hun beslissing om al dan niet deel te nemen aan de regeling. Sommigen hebben pas eind oktober de herbeschikking van het aantal fosfaatrechten ontvangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.