Rundveehouderij

Nieuws 1202 x bekeken 1 reactie

Franse supermarkt koopt minder vlees van melkkoeien

De Franse bond van rundveehouders Fédération Nationale Bovine heeft met supermarkt Carrefour een akkoord gesloten over de herkomst van rundvlees.

Carrefour werd de laatste dagen belaagd door actievoerende rundveehouders die vinden dat de supermarkt de prijzen ondermijnt door te veel vlees te verkopen van oude melkkoeien.

Carrefour zal in haar honderden Franse filialen voortaan minstens 50% speciaalvlees verkopen. Dat is vlees dat afkomstig is van runderen die daartoe specifiek zijn gefokt, en niet van oudere melkkoeien. Dat vlees zal ook met een apart merk in het schap komen.

Betere traceerbaarheid

De supermarkt zal bij de betaling aan de veehouders ook meer rekening houden met hun productiekosten en dat elke 3 maanden opnieuw beoordelen. Bovendien gaat Carrefour de traceerbaarheid verbeteren om te garanderen ‘dat het geld dat we injecteren ook daadwerkelijk bij de boeren terechtkomt’.

"We hebben alles bereikt wat we wilden. Baseren van de vleesprijs op onze kosten is uniek, dat heeft nog nooit iemand bereikt", zegt voorzitter Jean-Pierre Fleury van de FNB.

Eén reactie

  • Zuperboer

    Nu moet de klant van Auchan of Carrefour het nog uit het schap pakken, inladen en afrekenen......bon courage

Of registreer je om te kunnen reageren.