Rundveehouderij

Nieuws 3 reacties

DMK/DOC verhoogt melkprijs met bijna €2,30

DMK verhoogt de melkprijs voor september met ruim €2 per 100 kilo. Voor de leden van DOC Kaas vertaalt zich dit naar een plus van €2,29 per 100 kilo.

Bij een aanvoer van 700.000 kilo gaat de melkprijs naar €22,65, bij 1,1 miljoen naar €23,06 per 100 kilo. Met duurzaamheidstoeslag en weidetoeslag is nog €1,50 bij te plussen.

Bekijk het verloop van de melkprijzen van DMK en DOC Kaas via Boerderij Op Maat

De verhoging is door de leden lang verwacht. De voorschotprijs is drie maanden lang stabiel op een erg laag niveau gebleven (€20,36 per 700.00 kilo). In Duitsland, waar wordt uitbetaald bij andere gehaltes, ontvingen de leden van DMK een melkprijs van €20,00 per 100 kilo.

Onvrede leidde tot protestacties bij DMK

Deze prijs veroorzaakte veel onvrede bij de leden daar en gaf in de voorbije maanden ook aanleiding tot tal van protestacties. Distributiecentra van retailers werden geblokkeerd, evenals fabrieken van DMK. Afgelopen dinsdag nog was er een blokkade van de kaasfabriek in Edewecht.

Wat extra onvrede veroorzaakte, was dat dochterbedrijf Wiegert €2 per 100 kilo meer uitbetaalt dan DMK. Toch kan DMK hier niets aan doen, omdat het niet de bepalende stem heeft in Wiegert. DMK zag de melkaanvoer in de laatste maanden bovengemiddeld hard teruglopen.

Laatste reacties

  • Peerke1

    Das toch veel te weinig. Toch zal er na de boerderij zeker weten winst gemaakt worden op dezelfde liter melk.

  • gjh

    tuurlijk peerke de melkfabrieken verdienen veel geld aan deze melk en de boer wordt uitgebuit.

  • koestal

    Dit is nog niet genoeg,het water staat de boeren tot de lippen

Of registreer je om te kunnen reageren.