Rundveehouderij

Nieuws

Britse veehouders hebben snel blauwtongvaccin

Britse veehouders beschikken vanaf volgende maand over een vaccin tegen blauwtong. Het Britse ministerie voor plattelandszaken heeft een overeenkomst getekend met CZ Veterinaria om het vaccin in Groot-Brittannië op de markt te brengen.

Het blauwtongvaccin is te verkrijgen via veeartsen. De National Farmers Union (NFU) raadt veehouders dan ook aan contact op te nemen met hun veearts om de voors en tegens van vaccineren van vee te bespreken.

Vaccin betaalbaar houden voor boer

De boerenbond dringt er bij de handel op aan om het vaccin betaalbaar te houden voor de boeren. Voorzitter Charles Sercombe van de sectie veeteelt: ''Dit is erg goed nieuws. Boeren moeten nu met hun veearts in gesprek om de risico's voor hun bedrijven zo goed mogelijk in kaart te brengen.'' De NFU vreest dat het blauwtongvirus, dat al maanden huishoudt in Frankrijk, later deze zomer zal overwaaien naar de Engelse kuststreken om zich van daaruit verder te verspreiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.