Rundveehouderij

Nieuws 2960 x bekeken

Subsidie voor weidevogelvriendelijke zuivelproducten

Melkveehouders die geborgd weidevogelbeheer toepassen en die zelf of als deelnemer aan een project weidevogelvriendelijke zuivelproducten op de markt brengen kunnen daar subsidie voor krijgen.

Het ministerie van EZ heeft het projectplan Duurzame Melkveehouderij 2016 van ZuivelNL goedgekeurd. Hiermee geeft ZuivelNL uitvoering aan een aantal maatregelen ter verduurzaming van de melkveehouderij.

Als onderdeel van het projectplan heeft ZuivelNL nu de subsidieregeling voor het op de markt brengen van weidevogelvriendelijke zuivelproducten vastgesteld. Hiermee worden initiatieven gestimuleerd die gericht zijn op het via zuivelproducten vermarkten van de inzet van melkveehouders voor weidevogelbeheer.

Steun voor geborgd weidevogelbeheer

Melkveehouders of collectieven van melkveehouders die geborgd weidevogelbeheer toepassen en die zelf, of als deelnemer aan een project, weidevogelvriendelijke zuivelproducten op de markt brengen of gaan brengen, kunnen voor subsidie in aanmerking komen.

Aanvragen kunnen van 15 mei tot 30 juni worden ingediend bij ZuivelNL.

Of registreer je om te kunnen reageren.