Rundveehouderij

Nieuws 4446 x bekeken 21 reacties

NMV teleurgesteld: Van Dam houdt vast aan invuldatum Gecombineerde Opgave

Staatssecretaris Martijn van Dam houdt vast aan de uiterste invuldatum van 15 mei voor de Gecombineerde Opgave. De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) is teleurgesteld over het besluit van Van Dam.

NMV-voorzitter Harm Wiegersma begrijpt niet dat de staatssecretaris geen uitstel wil verlenen voor het invullen van de Gecombineerde Opgave. Hij toont zich ongevoelig voor gemelde bezwaren, vindt Wiegersma.

Trage internetverbinding

Sinds dit jaar kan de Gecombineerde Opgave uitsluitend digitaal worden ingediend. Veel melkveehouders hebben echter te maken met slechte en trage internetverbindingen op het platteland. Zij moeten een adviseur inhuren die uitsluitend schriftelijk gemachtigd kan worden. Dat zorgt volgens de NMV voor veel vertraging. Daarbij loopt het systeem volgens Wiegersma regelmatig vast. Ook dit zorgt voor vertraging.
Melkveehouders krijgen steeds meer administratieve lasten voor hun kiezen en dat zou frustrerend werken. Helemaal omdat volgens de NMV in veel gevallen de betalingsrechten 2015 nog niet eens zijn uitbetaald.

Laatste reacties

 • HJ O R

  Eindelijk iemand die de praktijk kent, dat is bij LTO ver te zoeken!

 • gjh

  wederom heeft de NMV weer gelijk. Puur een reactie met daadkracht en dat hebben ze niet bij het LTO.

 • boer drenth

  Ze hebben 6 weken om alles in te leveren ,als er een maand bij kwam ,dan hadden ze nog het zelfde gezeur. Maak klaar die bende en lever in.

 • vd meer

  Ik ben het een beetje met boer drenth eens. Iedereen weet van te voren dat dit digitaal aangeleverd moet worden. Is je internetverbinding niet snel genoeg dan is het raadzaam om eerder te beginnen als het nog niet zo druk is, en anders is men helaas genoodzaakt om het door een gemachtigde in te laten vullen. Helaas moet er steeds meer dingen digitaal aangeleverd worden. We zitten nu helaas allemaal in het zelfde schuitje, dat de administratie de spuigaten uitloopt. Hier moet o.a. de L.T.O. eens iets aan doen!

 • eppenzolder

  precies boer Drenth

 • Broederijbrok

  Is het niet de overheid die uitblinkt in snelheid en op tijd?

 • Bennie Stevelink

  @gjh, verlenging vragen is "daadkracht"?
  Zes weken de tijd en nog niet op tijd inleveren is juist een gebrek aan daadkracht.

 • alco1

  Mensen. Uitstel zal nooit afstel worden.

 • farmerbn

  Frankrijk geeft uitstel tot 15 juni. Daarbij heb ik nog altijd voor 6 december al het geld binnen gehad van dat betreffende jaar. En soms al een flink voorschot in october.

 • vandenbrandcv1

  Bij rvo zeggen ze dat je maar naar de bibliotheek moet gaan als het internet thuis traag is, maar zelfs die zijn weg op het platteland.

  de applicaties worden geschreven voor de stad en zijn niet geschikt voor de digitale infrastructuur van het platteland.

 • mooi wark

  als je dit gaat roepen ,nemen ze je de volgende keer toch ook niet meer serieus.
  Wiegersma ik had oe wiezer acht.

 • rub2

  Wat een dom gelul zeg, je zorgt gewoon dat je die opgave voor bepaalde tijd doet, zeuren over het tijdstip van inleveren. Nmv ga alstublieft iets belangrijkers doen. ORGANISEER EN ZORG dat je als Nederlandse melkveehouder weer trots wordt op je product wat je leverd. Dan heeft zeuren over uitstel van een maand in mijn ogen totaal geen effect. Met dit soort voorstellen snap ik wel dat we elke keer mee mogen praten,maar niet mee mogen beslissen, terwijl het pvd. Onze sector is.!

 • simpel boerke

  Het probleem is niet zozeer de tijd maar de complexiteit van de opgave waardoor meniggeen er als een berg tegenop ziet om zich er doorheen te worstelen. Niets is dan menselijker om de zaak vooruit te schuiven. Zonder advies van een externe is het voor een gemiddelde boer bijna niet meer mogelijk om de zaak zelfstandig ingevuld te krijgen.

 • parnas

  15 mei is gewoon 15 mei.
  Als je alles hebt klaarliggen wat je nodig bent is het een fluitje van een cent.
  De FC heeft wel weer uitstel gegeven voor de kringloopwijzer.
  Is ook niet correct. Je weet of je nu wel of geen zin hebt dat het moet gebeuren. Hoe later je er mee begint hoe meer je er tegen op gaat zien dat het moet. De leuke dingen die doe je gewoon direct en de klusjes die je niet leuk vind doe je pas laat of je doet ze gewoon niet. Als je rond rijd zie je zo de instelling van de boeren. Hoe opgeruimder je bureau en je erf hoe opgeruimder je bent in je hoofd en hoe plezieriger je werkt.

 • DJ-D

  Nou uh. Wat een gezeur hier. Dit jaar is anders wel anders. Nu moet je met de amvb je grond wel geregeld hebben. Wat meer tijd is altijd beter. Als dat eens wat beter geregeld was en duidelijker was voor dat het quotum eraf ging.

 • eg wel

  Je kunt er toch niet op tegen zijn dat collega`s wat meer tijd krijgen. Bij de een is het geen probleem voor een ander ligt het wat gecompliceerder.

 • parnas

  De AMvB was van bekend dat deze op 1 jan. 2016 in zou gaan.
  Dus nu bijna 5 maanden later moet men nog zorgen dat er grond bij moet komen. Wel wat laat geschakeld dan. Ben je niet in staat om grond te vinden heb je nog een groter probleem.
  Dan moet je dieren minderen. En als je daar net zo laat mee begint te schakelen heb je aan het eind van het jaar weer een probleem. . Zo zijn nu de regels en zo wordt het gespeeld.
  Het is een moeilijke kwestie maar we hebben het ons zelf aangedaan. Van Dam heeft gelijk dat hij nu optreed .

 • DJ-D

  Parnas wees niet bevreesd heb die ongein 3 weken geleden al ingevuld. Gisteren verstuurd, want vorig jaar was op het laatst ook nog wat veranderd over de nb-vergunning dus dacht wacht het nog ff af. Van Dam moet optreden bij zn ambtenaren. Hoor nog steeds boeren die nog niet alles hebben gehad van vorig jaar.

 • hylkema.l

  Dit is een wonderlijk standpunt. Waarom roept Wiegersma met zijn nmv niet op tot een boycot van het invullen. Dat is tenminste duidelijk.

 • maiskolf

  Van dam kan wel schreeuwen. Maar verder gebeurt er niks.
  Er wordt gewoon niet uitbetaald. Wat een stelletje luiwammesen. • vandenbrandcv1

  @HYLKEMA.L leuk bedacht. Een boycot tot niet invullen leidt tot geen plaatsingsruimte mest, intrekken derogatie en geen fosfaatdifferentatie. Bezint eer ge begint... Of was dit voorstel met opzet zo bedacht door je

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.