<em>Foto: Mark Pasveer</em> RundveeNieuws

Duitsland wil melkproductie in EU beperken

De gezamenlijke Duitse landbouwministers willen dat de EU maatregelen neemt om de melkproductie te beperken als vrijwillige initiatieven van de zuivelsector voor de komende zomermaanden op niets uitlopen.

Dat hebben ze besloten op de zogenoemde Agrarministerkonferenz, een periodieke bijeenkomst van de landbouwministers van de deelstaten en de bondsminister. Ze hebben verder het voornemen bekend gemaakt dat voortaan crisishulpprogramma’s en liquiditeitssteun afhankelijk worden gemaakt van een regulering van de productie.

Naar voorbeeld FrieslandCampina

De jongste conferentie, die werd gehouden in Göhren-Lebbin onder het voorzitterschap van Mecklenburg-Voor-Pommeren, werd vrijdag beëindigd. De ministers juichen het toe als de zuivelbedrijven de leveranciers financieel zouden stimuleren om minder te leveren, net zoals FrieslandCampina dat recent heeft gedaan.

Bovendien is op de conferentie besloten om de verhouding tussen melkveehouders en verwerkers nader tegen het licht te houden om te kijken of de leverantiebetrekkingen beter en eerlijker kunnen worden vormgegeven.

Beheer
WP Admin