Rundveehouderij

Nieuws 1240 x bekeken

Frankrijk telt 173 gevallen blauwtong

Frankrijk telde eind januari 173 gevallen van blauwtong, dat is dertig meer dan een maand eerder. Afgelopen maand zijn ook besmettingen ontdekt in Dordogne en Haute-Vienne, twee Franse departementen die tot nu toe nog geen gevallen hadden gemeld.

In verband daarmee heeft het ministerie van landbouw de beschermingszone opnieuw uitgebreid. Die zone, met onder meer strikte vervoersbeperkingen, strekt zich nu uit over 53 van de 99 departementen in Frankrijk. Minister Stéphane le Foll van landbouw heeft inmiddels een offerte gevraagd voor de levering van nog eens drie miljoen doses vaccin voor eind maart. Vaccinatie van runderen en schapen blijft echter vrijwillig, aldus de minister.

Of registreer je om te kunnen reageren.