Onderzoek naar mestfraude in Wintelre - Foto: Hans Prinsen RundveeNieuws

Onderzoek naar mestfraude in Wintelre

Politie, NVWA en de Douane hebben een tijdens een inval onderzoek verricht naar mestfraude bij een mesttransporteur in Wintelre, Noord-Brabant.

Bij bedrijfspanden in Sint-Oedenrode en Barneveld (Gld.) is ook onderzoek gedaan. De inval is gedaan in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar ‘mogelijke fraude met mest’. Een 42-jarige man uit Wintelre is aangehouden en zit woensdagmiddag 16 november nog in bewaring.

Het gaat om de Daas groep in Wintelre, heeft een medewerker van het bedrijf bevestigd. De politiewoordvoerder wil de naam van het bedrijf niet noemen, maar geeft wel aan dat er banden zijn tussen het bedrijf in Wintelre en de bedrijfspanden in de andere twee plaatsen. De politie doet geen mededelingen over de vraag of dit de eerste keer is dat er een onderzoek loopt tegen het bedrijf.

Mogelijk administratiefraude

De aangehouden man wordt er volgens de politie van verdacht dat zijn bedrijf en hijzelf als leidinggevende hebben gefraudeerd met de administratie van mestladingen en mesttransporten. Hierdoor zou het niet meer inzichtelijk zijn om hoeveel meststoffen het per transport gaat en zou er meer mest kunnen zijn aangevoerd dan is toegestaan.

Beslaglegging

Bij de actie, waar circa 40 mensen van verschillende instanties aan meededen, is onder meer de administratie in beslag genomen. Verder is beslag gelegd op onroerend goed, 2 vrachtwagens met aanhangers en 4 opleggers. Volgens de politiewoordvoerder zijn nu geen beperkingen opgelegd aan het bedrijf. Volgens een medewerker van de Daas groep is het bedrijf nog wel operationeel. Verder wilde hij niet ingaan op de zaak.

Beheer
WP Admin