Rundveehouderij

Nieuws 4420 x bekeken

Gestolen boerenkaas niet naar Rusland

De partijen boerenkaas die de afgelopen tijd onder meer in onze regio zijn gestolen, zijn niet voor de Russische markt bedoeld. Dat meent de Woerdense kaaskenner Jos Van Riet.

Van Riet zegt tegen radio RPL in Woerden dat de diefstal bij een kaasboerderij in Abcoude hem daarvoor de aanwijzingen gaf. Bij die boerderij zijn zelfs kleine stukjes kaas gestolen. Die gaan volgens Van Riet niet naar Rusland, maar naar markten in Nederland, België en Duitsland.

Dat de dieven het specifiek op boerenkaas hebben voorzien, komt volgens Van Riet vooral doordat de kaastransporten en de grote kaaspakhuizen goed beveiligd zijn. Boerderijen waar kaas wordt gemaakt, zijn dat niet altijd. Dit wordt bevestigd door informatie van boerenkaasmakers.

Of registreer je om te kunnen reageren.