Rundveehouderij

Nieuws

143 gevallen van blauwtong in Frankrijk

Parijs – Het aantal gevallen van blauwtong in Frankrijk is opgelopen tot 143, zo blijkt uit een opgave van het ministerie voor landbouw.

In de laatste twee weken zijn weer acht nieuwe besmettingen vastgesteld. Het eerste geval werd in september ontdekt in Allier in het midden van het land. Voor een groot deel van Frankrijk geldt nu een restrictiezone met beperkingen voor het transport van vee. Het ministerie heeft daarbij expliciet de haven van Sète langs de Middellandse Zee bij Montpellier buiten de zone gehouden. De haven speelt een belangrijke rol bij de export van levend vee naar bijvoorbeeld Turkije en andere landen in de regio. Volgens het ministerie is uit een onderzoek gebleken dat in en rond de stad geen knutten zijn te vinden die de blauwtong kunnen verspreiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.