Rundveehouderij

Nieuws 2087 x bekeken laatste update:18 sep 2015

RVO.nl zoekt opslagruimte voor mageremelkpoeder

Den Haag – De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is op zoek naar nieuwe opslagruimte voor interventie van mageremelkpoeder.

De periode voor openbare opslag wordt verlengd tot 29 februari 2016. Lopende contracten mogen van Brussel niet stilzwijgend worden verlengd. Daarom moet de dienst de opdracht opnieuw aanbesteden. Eigenaren van een opslagpand kunnen voor 22 september 2015 een offerte indienen bij RVO.nl.

Verdubbeling vergoeding particuliere opslag

Recent maakte de Europese Commissie ook bekend de vergoeding voor de particuliere opslag (gesubsidieerde opslag) van mageremelkpoeder te verdubbelen, terwijl de opslagperiode wordt verlengd tot een jaar. Zuivelondernemingen moeten in dit geval zelf de opslag regelen en ontvangen hiervoor een vergoeding. Door deze vergoeding te verhogen, wil de Commissie de regeling aantrekkelijker maken en er bovendien voor zorgen dat een aantal zuivelproducten lang genoeg van de markt blijft om het prijsherstel mogelijk te maken.

Volume kan snel groeien

Op 7 september was in Nederland nog geen ton mageremelkpoeder ingeleverd voor interventie en lag slechts 4.204 ton mageremelkpoeder in particuliere opslag (met EU-subsidies), maar dit laatste volume kan nu snel toenemen. RVO.nl houdt daar in ieder geval serieus rekening mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.