Rundveehouderij

Nieuws 7719 x bekeken 9 reacties

S&P waarschuwt voor financiële positie Fonterra

Auckland – Standard & Poor's (S&P) heeft Fonterra op Credit Watch negative gezet. Dit doet de Amerikaanse kredietbeoordelaar vanwege de slechte marktsituatie op de wereldzuivelmarkt en de schuldenpositie van de zuivelonderneming.

Credit Watch negative betekent niet automatisch dat de kredietwaardigheid van een onderneming naar beneden wordt bijgesteld, maar geeft wel aan dat een bedrijf goed in de gaten wordt gehouden. Een verlaging van de huidige kredietwaardigheidsstatus kan leiden tot hogere rentes voor de onderneming op de kapitaalmarkt.

Fonterra treft maatregelen

Fonterra reageert op het nieuws door aan te geven dat de zuivelonderneming proactief maatregelen heeft genomen om de financiële positie van de coöperatie te versterken. Zo worden flinke bezuinigingsoperaties doorgevoerd en is de voorschotmelkprijs in lijn gebracht met de situatie op de wereldzuivelmarkt.

Schulden zijn volgens verwachting

De schuldenpositie van de onderneming is volgens de financieel directeur in lijn met de verwachting en een gevolg van investeringen in fabrieken in Nieuw-Zeeland, hoge voorschotmelkprijzen afgelopen seizoen en investeringen in China. Fonterra heeft nog steeds vertrouwen dat de zuivelmarkt zich op termijn herstelt.

Laatste reacties

 • hansvanbergen

  En de directeur zit iedere week in Nederland.

 • tinus888

  Het zit onze Theo niet mee

 • wmeulemanjr1

  Wat verdient theo?

 • geen boer

  heb het al veel vaker gezegd; Fonterra is een 'one-trick pony'.  Melk verpoederen en dit via een veilingsysteem aan de hoogste bieder verkopen. Deden ze altijd al, en gezien hun geografisch positie zit er ook niks anders op.
  Door de goede jaren zijn ze een beetje overmoedig geworden en veel extra kosten aangehaald. Dat zal allemaal teruggedraaid moeten worden, hetgeen veel geld kost en nog gaat kosten.
  Het is geen FC en zal het ook niet worden.

 • Achterland


  Veel overcapaciteit in de fabrieken van Fonterra. Dit mede door het leveringspatroon van de melkveehouders. Veel melk moet verwerkt worden in 'onze winterperiode' dan is het daar lente en zomer en weinig melk in 'onze zomerperiode' dan is het daar winter. Dit zijn de gevolgen van melken op vers gras en dit heeft ook grote gevolgen voor de verwerkingscapaciteit van de fabrieken. NIet optimaal zo !!!

   

 • daan1908


  A - Ware  en  Fonterra  werken  samen  in  Heerenveen ,  boeren  let  op  uw  zaak .

 • Jaap39

  De zo her en der gebouwde (over) capaciteit zal toch een keer betaald gaan worden. Nu alleen nog de vraag: door wie?

 • landboer


  U en ik

 • ...............

  BBA Boer Betaald Alles

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.