Rundveehouderij

Nieuws 1321 x bekeken

Landcorp ziet winst kelderen

Auckland - Het Nieuw-Zeelandse Landcorp heeft haar winst over het eerste half jaar van 2015 zien dalen met 84 procent naar €2,8 miljoen. De omzet van het landbouwbedrijf, in eigendom van de overheid, daalde met 12 procent naar €122 miljoen. Dat meldt Radio New Zealand.

De forse winstdaling is een gevolg van de gedaalde melkprijs en de lage opbrengst van lammeren. Toch zou de winst volgens de onderneming nog lager zijn uitgevallen als er geen gebruik was gemaakt van de mogelijkheid bij zuivelonderneming Fonterra om de melkprijs voor een bepaalde periode, en een bepaald volume, vast te zetten.

Landcorp is het grootste landbouwbedrijf in Nieuw-Zeeland en telt honderdveertig agrarische bedrijven. Het koopt regelmatig onrendabele bedrijven op en probeert die weer op orde te brengen, waarna de bedrijven weer worden verkocht.

Geen zorgen over financiële positie

Directeur Steve Carden geeft aan dat hij zich ondanks de slechte resultaten geen zorgen maakt over de financiële positie van de onderneming. Het balanstotaal van de onderneming kwam uit op ruim €1 miljard. Daar staat een schuld tegenover van ruim €207 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.