Rundveehouderij

Nieuws 3256 x bekeken 7 reacties

Aangifte na ongeval met stier loopt op niets uit

München - De aangifte wegens smaad die door twee landbouworganisaties in Duitsland in januari bij justitie was gedaan tegen de dierenbeschermingsorganisatie Animal Peace draait op niets uit. Animal Peace had begin dit jaar op haar website de aanval van een stier waarbij een veehouder omkwam toegejuicht.

De stier was in de ogen van Animal Peace een held die zich van de slavernij had proberen te bevrijden. Twee boerenbonden zagen dit als smaad en tevens als een overtreding van de wet die het bekladden van de nagedachtenis van een overleden persoon verbiedt. Justitie blijkt inmiddels van oordeel dat er van belediging geen sprake is en dat de bonden in kwestie geen persoonlijke aangiftegerechtigden zijn, omdat ze geen familiaire banden met de overledene hebben.

De twee bonden zijn de Kreisbauernschaft Oberberischer Kreis in Noordrijn-Westfalen en de landelijke Arbeitsgemeinschaft bäuerliche Landwirtschaft (AbL). Van de AbL is de aangifte formeel afgewezen, van de Kreisbauernschaft nog niet.

Laatste reacties

 • a.t.herwijnen

  De stier was een held die zich van slavernij had weten te bevrijden!!!!!!!. Wat voor kronkel heeft die dierenbeschermingsorganisatie. Zouden de dieren ook lid kunnen worden van die club? Hebben ze meteen meer leden en kunnen ze met die ledenaantallen nog meer waanzinnige invloed uit gaan oefenen. Ze moeten de dieren wel eerst leren lezen en schrijven. Moet met hun gedachtengang toch mogelijk zijn.

 • jacpo

  En als t andersom is dan schreeuwen ze moord en brand,
  oftewel een dieren leven is belangrijker dan een mens 

 • Elevage

  als je geen familiaire banden hebt mag je geen smaad pleiten,
  maar als geen banden hebt mag je wel dit soort onzin roepen.
  Omgekeerde wereld, ook bij de buren

 • koestal

  we krijgen in de toekomst nog veel meer van zulke onzin te lezen

 • Zuperboer

  In een samenleving gebaseerd op de Christelijke norm is de mens bovengeschikt aan het dier. In de huidige veranderende maatschappij zijn er (o.a. door ontkerkelijking) steeds meer mensen die in hun normen dieren gelijk stellen aan mensen (en zich soms daar ook naar gaan gedragen; kijk maar eens naar zenders als SBS6, RTL8 enz. enz.). Ook partijen als PvDD en SP hebben last van deze kronkels. Dit zal inderdaad nog veel last gaan geven in de toekomst en mogelijk de voedselvoorziening in gevaar brengen tenzij er daadkrachtige bestuurders aan het roer komen.

 • alco1

  Ik denk dat de uitspraken van 'Animal for Peace'zich juist met deze uitspraken zich in de voet schiet. Elk weldenkend mens neemt er zo juist afstand van.
  Door de aangifte wegens smaad is deze domheid mooi onder de media gebracht.

 • joannes

  Meer mensen met virtuele dieren en huisdieren of substituten voor vrienden creëert een omgeving waarin werken en leven met veeteelt een uitzondering wordt. De verbeelding of het idee rondom dieren is  aan het veranderen en daar schijnen een aantal mensen goed van te profiteren via aktie of zoals hun het noemen belangen groepen!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.