Rundveehouderij

Nieuws 17 reacties

EU stemt definitief in met betaling superheffing in drie jaar

Brussel - De Europese lidstaten hebben definitief ingestemd met het voorstel van de Europese Commissie om boeren de mogelijkheid te geven om de superheffing in termijnen terug te betalen.

Lidstaten moeten hier zelf wel voor kiezen. Volgens de Europese regeling mogen boeren de superheffing renteloos terugbetalen in maximaal drie jaar. De regeling is in het leven geroepen om liquiditeitsproblemen bij boeren te voorkomen.  Volgens de regeling moeten melkveehouders voor 30 september minimaal een derde van de superheffing betalen, in september 2016 moet minimaal twee derde van de heffing zijn betaald en het totale bedrag moet in september 2017 zijn betaald. 
Het ziet er naar uit dat acht lidstaten superheffing moeten betalen in het laatste quotumjaar. Het gaat in totaal om €409 miljoen.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken is tegen het betalen in termijnen, omdat boeren de heffing toch moeten betalen.

Laatste reacties

 • wenjroubos

  betaal ook liever gelijk,

  aan de andere kant geeft het wel weer duidelijk aan dat als er eindelijk iets mag van Europa, Sharon toch weer minder ruimte geeft

  je kunt ook het geld renteloos pakken en net als italie dat geld mooi poosje in andere dingen steken

  of moeten wij wel betalen en pakt Sharon het rentevoordeel allemaal zelf (zou me ook nog niet verbazen)

 • schoenmakers1

  dijksma is tegen het betalen in termijnen omdat ze tegen boeren is

 • tinus888

  Hoe moet dat met het superheffingsbedrag te incasseren over 3 jaar als er weer een aantal boeren verdwenen zijn

 • Sjefo

  Regel in Nederland is, volgzaam alles uitvoeren wat Europa voorschrijft of nog een schep er boven op, nu geeft Europa een keer wat ruimte (financieel) nee zegt Dijksma.
  dat moeten maar niet doen. Mens pak die ruimte en laat daarmee zien dat je wat op hebt met je onderdanen. het lijkt erop dat wij alleen het gif uit Europa mogen uitvoeren !!!!

 • Trot

  pluim voor Dijksma als ze deze regeling tegen houdt!

 • Sjakkie

  dit is weer echt een politiek gedrocht.
  Maar goed die hebben we wel meer.
  Dus gewoon die renteloze lening pakken. simpel zat
  Maar daar zal NL wel weer moeilijk over doen

 • Ewullink

  Qua Europese regels het braafste jongetje van de klas en dan deze regeling niet meepakken. Hoogst twijfelachtig

 • Jongman

  let op , weer het beste jongentje willen zijn vam de klas. Andere landen betalen wel in drie keer maar of ze de derde keer halen heb ik vraagtekens bij dan is het weer onderhandelings ruimte voor die landen. Niet betalen zou ik zeggen!

 • kleine boer

  zit je nog 3 jaar er tegen te hikken datje moet betalen over iets wat je 30 jr hebt kunnen leren....

 • zwolle

  Snap er niks meer van .
  Regels zijn er om je aan te houden.
  De consequenties weet je vooraf.
  Dan ook niet zitten miepen en betalen die heffing .
  En dan niet in 3 jaar.
  Lekker om zo met regels om te gaan tijdens het 'spel'.

 • koeien10

  typisch vvd niet aan de Quotering houden en nog beloont worden voor onhebbelijk gedrag. helemaal met zwolle en kleine boer eens.eerst melkQuotum regelen dan pas melken.en bij overschrijding boete gelijk betalen.

 • boer-gerrit

  door de hoge melkproductie heeft de zuivelindustrie een hogere omzet kunnen genereren en is de bezetting van de verwerkingscapaciteit beter geweest en heeft niet alleen de overschreider er baat bij maar ook de onderschreider en Nederland bv. Dus Sharon laat zien dat je trots bent op een sterke sector die nog meer bijdraagt aan het bruto nationaal product dat wat van Europa mocht en pak die renteloze kans voor deze economiegroeiers!

 • Keur holsteins

  De Europese commissie had haar energie beter gestopt in het afschaffen van de vetcorrectie, dan hadden de melkveehouders een pak minder overschrijding van hun quotum gehad en dus veel minder superheffing moeten betalen. Het is de EU vooral te doen om het gemakkelijk te pakken geld van de melkveehouders te kunnen binnenrijven in plaats van aan de toekomst van de sector te denken. Ik stelde mij toch iets heel anders voor bij de beloofde 'zachte landing' dan de mogelijkheid om de superheffing over 3 jaar te 'mogen ' betalen!

 • Broer

  Het zal wel geen schoonheidsprijs verdienen maar als men op deze manier boeren tegemoet kan komen, waaronder zij die ook flinke muizenschade hebben , is daar toch weinig op tegen ?

 • Sjmens

  'NL moet pas betalen zodra Italië zijn achterstallige superheffing heeft betaald.'
  Waarom zegt Dijksma dat nou niet....?

 • Ewullink

  Sjmens , omdat Sharon geen hart voor de sector heeft. De landbouw is wisselgeld bij onderhandelingen. Zie onderwerp kooieieren oekranie.

 • hooghoes

  Gewoon gelijk afrekenen . Geen gezeur . Lang leve sharon dijksma

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.