Rundveehouderij

Nieuws

Fonterra trekt beurs voor Chinese deelname

Auckland - De Nieuw-Zeelandse zuivelgigant Fonterra heeft een bod uitgebracht op 20 procent van de aandelen in het Chinese Beingmate - de derde babyvoedingsproducent op de Chinese markt. Het bedrijf moet hiervoor naar schatting zo'n €600 miljoen neertellen.

De beurswaarde van Beingmate stond eind vorige week op ruim $3 miljard. Het bedrijf heeft naar schatting een aandeel van 9 procent op de Chinese markt voor babyvoeding. Daarmee komt het na Nestlé en Mead Johnson. Die hebben achtereenvolgens een aandeel van 13 en 11 procent van de Chinese babyvoedingsmarkt.

Fonterra hoopt door de alliantie met Beingmate een groter deels van de Chinese markt te kunnen bedienen dan nu het geval is. Voor de aankoop van aandelen moet Fonterra in eerste instantie wel zelf de portemonnee trekken, maar deze investering zal zich naar verwachting snel terugverdienen.

De Nieuw-Zeelandse zuivelgigant hoopt dat na babyvoeding ook andere zuivelproducten de Chinese markt op kunnen gaan via Beingmate. Sterk punt van dit bedrijf is dat het een groot distributienetwerk bezit in China.Het heeft zo'n 80.000 distributiepunten in het land.

Of registreer je om te kunnen reageren.