Rundveehouderij

Nieuws 15 reacties

Cees 't Hart verruilt zuivel voor bier

Amersfoort - Topman van FrieslandCampina Cees't Hart vertrekt bij het zuivelbedrijf en stapt over naar bierbrouwer Carlsberg. 't Hart wordt opgevolgd door Roelof Joosten, nu nog verantwoordelijk voor de divisie Ingrediënts.

Coöperatievoorzitter Piet Boer betreurt het vertrek van 't Hart, maar spreekt ook zijn dankbaarheid uit voor zijn inzet voor FieslandCampina. 't Hart treedt per 1 juni aan bij het Deens Carlsberg en wordt daar president en chief executive officer (CEO) van de Carlsberg Group. Tot die tijd blijft 't Hart in functie bij FrieslandCampina.

Cees 't Hart was sinds 1 januari 2009 CEO van FrieslandCampina en maakte van twee culturen één nieuwe, gezamenlijke cultuur. Ook bouwde hij FrieslandCampina uit tot een van de succesvolste zuivelbedrijven ter wereld.

Joosten is sinds 2004 in dienst van FrieslandCampina. Voordat hij toe trad tot de directie was hij managing director van de werkmaatschappij FrieslandCampina Domo, die gespecialiseerd is in de productie van kindervoeding en ingrediënten voor kindervoeding. Voordat Joosten bij FrieslandCampina in dienst trad, was hij van 1998 tot 2004 werkzaam bij Quest International, dat nu onderdeel is van chemieconcern ICI.

Over de opvolging van Joosten bij Ingrediënts wordt op een later moment een besluit genomen. Boer heeft er alle vertrouwen in dat de opvolging van 't Hart bij Joosten in goede handen is. "We hebben met Joosten een uitstekende en ervaren opvolger uit eigen huis klaar staan. Als raad van commissarissen zijn we ervan overtuigd dat de ingeslagen weg van groei en waardecreatie met hetzelfde succes kan worden voortgezet. Joosten kent FrieslandCampina door en door en heeft aan de basis gestaan van de uitbouw van onze ingrediëntenactiviteiten."

Laatste reacties

 • poldes

  van zuivel naar bier.
  periode t Hart bij zuivel; verplichtingen en voorschriften voor de boer en,,WIJ DE MELK'.
  veel succes met je nieuwe job.
  en bier kan nog na gisten en melk niet.

 • Mozes

  Ik las het vanmorgen op de mail en schrok ervan. Met Cees 't Hart had FC een boegbeeld die ook connecties en vertrouwen had in regeringskring. Welke gevolgen dit heeft voor de contacten op politiek niveau kan ik niet overzien.

  Zijn opvolger Roelof Joosten heeft wel een hele staat van dienst. Of hij ook het statuur en positie in de politiek weet te verwerven van Cees 't Hart is afwachten.

 • Mozes

  @poldes, jij levert helemaal geen melk aan FC. Wat heb jij te maken met het duurzaamheidsprogramma van FC?

 • abtje

  Heel leuk Mozes, maar het gaat uiteindelijk toch om het verwaarden, iets wat Cees niet voor elkaar kreeg. Misschien dat zijn opvolger dat wel bereikt.

 • abtje

  Mozes, niet zo kortzichtig. Als Fc weer iets bedenkt met zijn marktaandeel moeten de andere verwerkers wel meegaan.

 • Mozes

  @abtje, jij levert ook geen melk aan FC, net als @poldes.
  Wat versta jij overigens onder ' verwaarden' en hoe beoordeel jij dat? Wat zijn volgens jou de mogelijkheden hiervoor en welke investeringen moeten daar volgens jou voor gedaan worden?

 • Mozes

  @abtje, als dat wat FC bedenkt zinloos is hoeven de anderen toch niet mee te gaan?

 • abtje

  Beste Mozes, dat is hier al vaak zat besproken. Ga dat echt niet iedere keer herhalen, lees maar terug. Je weet best wel hoe het echt zit.
  Succes...

 • varitron270

  Zakken gevuld dan nu aan het bier

 • Marco22

  @Moszes HAAHHAAHAH schrok je ervan!!! Ik geloof echt dat sommige boeren getrouwd zijn met RFC HAHA. Ik geloof ook als RFC hun zou vragen hun hele bedrijf over te geven aan RFC, dat ook nog doen ook.
  Hart zat al te lang, 5 jaar is mooi genoeg. En wbt verwaarden van melk dat is hopeloos bij RFC maar ook bij andere.
  Het begint er steeds op te lijken dat de boeren zelf de melk op waarde moeten zetten. Zie daar het hele hocus focus verhaal. Zonder daar voor betaald te worden.

 • haam

  Inderdaad een boegbeeld was hij en ook om bedrijfsblindheid te voorkomen moet er zo af en toe ook gewisseld worden van ceo dat dan iemand uit eigen directie daar een geschikte kandidaat voor is moet nog blijken want het is natuurlijk wel ons kent ons , hopelijk staat hij wel dichter bij de boeren en brengt het ons gevoel weer terug oa door als eerste dat voortdurende gedreig met melkweigering van tafel te halen want zo ga je niet met elkaar om en staat tot geen enkele verrhouding tot het vergrijp

 • japke33

  Hij ziet de bui al hangen zeker! En hoeveel geld neemt hij mee in zijn broekzak?

 • ohzo

  Aahh, nu staan zijn opmerkingen over de beste melkprijzen ooit, in een beetje ander licht... Grapjas.

 • info104

  Of je wel of geen melk levert de melkprijs van FC is gem. niet slecht , er zijn fabrieken die ons minder betalen, probeer het maar eens beter te doen en laat maar zien dat jou dat lukt, dan dwing je mijn respect af, maar niet door zulke commentaren.

 • koeboertje

  Helemaal met je eens info 104 , RFC betaald de laatste jaren een van de betere melkprijzen uit.
  Jammer dat Cees weggaat.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.