RundveeNieuws

Cees ’t Hart verruilt zuivel voor bier

Amersfoort – Topman van FrieslandCampina Cees’t Hart vertrekt bij het zuivelbedrijf en stapt over naar bierbrouwer Carlsberg. ’t Hart wordt opgevolgd door Roelof Joosten, nu nog verantwoordelijk voor de divisie Ingrediënts.

Coöperatievoorzitter Piet Boer betreurt het vertrek van ’t Hart, maar spreekt ook zijn dankbaarheid uit voor zijn inzet voor FieslandCampina. ’t Hart treedt per 1 juni aan bij het Deens Carlsberg en wordt daar president en chief executive officer (CEO) van de Carlsberg Group. Tot die tijd blijft ’t Hart in functie bij FrieslandCampina.

Cees ’t Hart was sinds 1 januari 2009 CEO van FrieslandCampina en maakte van twee culturen één nieuwe, gezamenlijke cultuur. Ook bouwde hij FrieslandCampina uit tot een van de succesvolste zuivelbedrijven ter wereld.

Joosten is sinds 2004 in dienst van FrieslandCampina. Voordat hij toe trad tot de directie was hij managing director van de werkmaatschappij FrieslandCampina Domo, die gespecialiseerd is in de productie van kindervoeding en ingrediënten voor kindervoeding. Voordat Joosten bij FrieslandCampina in dienst trad, was hij van 1998 tot 2004 werkzaam bij Quest International, dat nu onderdeel is van chemieconcern ICI.

Over de opvolging van Joosten bij Ingrediënts wordt op een later moment een besluit genomen. Boer heeft er alle vertrouwen in dat de opvolging van ’t Hart bij Joosten in goede handen is. “We hebben met Joosten een uitstekende en ervaren opvolger uit eigen huis klaar staan. Als raad van commissarissen zijn we ervan overtuigd dat de ingeslagen weg van groei en waardecreatie met hetzelfde succes kan worden voortgezet. Joosten kent FrieslandCampina door en door en heeft aan de basis gestaan van de uitbouw van onze ingrediëntenactiviteiten.”

Beheer
WP Admin