Rundveehouderij

Nieuws

Zuivelindustrie later aan duurzame soja

De veevoerindustrie kan de overgang van certificaat-soja naar echte duurzame soja nog even uitstellen. Dit meldt certificeerder GMP+.

Certificeerder GMP+ spreekt in dit verband van 'book&claim'-soja versus 'mass balance'-soja.

De reden voor het uitstel is dat, blijkens een onderzoek van de Duurzame Zuivelketen, nog een te klein volume duurzame soja beschikbaar is om de industrie te verplichte tot het gebruik van minimum-percentages.

Opzet was minstens 20% duurzame soja

De opzet was om, beginnend in 2016, minstens 20 procent duurzame soja te gebruiken in krachtvoer voor melkvee, oplopend tot 100 procent in 2020. Voorlopig gaat dit soort harde criteria de kast in totdat wel voldoende volume aan duurzame soja beschikbaar is, aldus GMP+.

Of registreer je om te kunnen reageren.