Rundveehouderij

Nieuws 2051 x bekeken 1 reactie

Extra controles op kalvertransporten

De NVWA gaat komend jaar extra controleren op kalvertransporten. Met name de reistijden en de omstandigheden waaronder de dieren vervoerd worden wordt punt van aandacht voor de NVWA.

Dat schrijft staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer. Hij erkent dat te lange reistijden, geen goede mogelijkheden tot drenken en onvoldoende duidelijkheid over de herkomst van kalveren in de praktijk worden geconstateerd. "Hier wordt ook sanctionerend tegen opgetreden", aldus Van Dam.

'Aandringen op ambitieuze inzet'

De staatssecretaris zegt de bevindingen van de Dierenbescherming en Eyes on Animals over de kalvertransporten onder de aandacht van de sector brengen, als hij met de sector in gesprek gaat over de verduurzamings- en transitieagenda van de kalversector. "In dit gesprek zal ik bij de sector aandringen op een ambitieuze inzet, waarin meer aandacht komt op duurzaamheid binnen de sector, inclusief aandacht voor transport van kalveren. Ik ondersteun de oproep die de dierenbescherming aan de sector doet om na het uitfaseren van eenlingboxen, ook stappen te zetten in het verbeteren en het verminderen van het lange afstandstransport", aldus Van Dam.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.