Rundveehouderij

Nieuws

Achterhoekse melk lijdt onder hoogspanningsleiding

De komst van de nieuwe hoogspanningsleiding tussen Doetinchem en het Duitse Wesel is slecht voor de melkkwaliteit. Dit beargumenteerden enkele Achterhoekse veehouders maandag tijdens een zitting bij de Raad van State, meldt Energeia.

De veehouders en hun raadsman haalden een recent Frans arrest aan. Hierin werd een melkveehouder in het gelijk gesteld dat een hoogspanningsleiding bij zijn bedrijf de melkkwaliteit negatief beïnvloedde. De veehouders willen een uitgebreider onderzoek naar de gevolgen voor de gezondheid. Volgens netbeheerder Tennet is er geen enkel wetenschappelijk bewijs voor negatieve effecten van hoogspanningsleidingen en de Franse omstandigheden zijn niet te vergelijken met die in Nederland of Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.