Rundveehouderij

Nieuws 1463 x bekeken

VS importeert meer rund- en kalfsvlees

Amerika heeft in september meer rund en-kalfsvlees geïmporteerd dan in september vorig jaar. Het land importeerde met 131 miljoen kilo ruim 14 miljoen kilo meer rund- en kalfsvlees.

Dit blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Grootste leverancier is Australië; het land exporteerde in september zo'n 61 miljoen kilo naar Amerika. Dat is een groei van 15 procent ten opzichte van vorig jaar.

Teruggang veestapel VS

Amerika kampt al jaren met een teruggang van de eigen rundveestapel door gestegen kostprijzen. Het land exporteert daardoor ook minder vlees dan voorheen.

VS exporteert minder

In september voerde Amerika 75 miljoen kilo rund- en kalfsvlees uit, 25 miljoen kilo minder dan in september vorig jaar. Japan ontving ruim 10 miljoen kilo minder vlees en was daarmee de grootste daler.

Prijs rundvlees VS onder druk

Hoewel het aanbod van rundvlees uit eigen land daalt, staat de prijs van rundvlees in Amerika flink onder druk. Ten opzichte van vorig jaar ontvangen mesters in oktober $40 (€37) per 45 kilo minder voor hun slachtstieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.