Rundveehouderij

Nieuws

Britse melkveehouder blijft verliezen

Londen – Britse melkveehouders draaien in het financiële jaar, dat loopt tot eind maart 2016, gemiddeld 4 pence ofwel 5,5 cent per liter verlies.

Het aan toeslagrechten te ontvangen bedrag is daar niet in meegeteld. Dat berekent adviesbureau The Dairy Group.

Hoewel de productiekosten en vooral die voor voer zijn gedaald, is dat lang niet voldoende om de daling van de melkprijs volledig te compenseren. ''Het is erg teleurstellend om zulke slechte vooruitzichten te bieden terwijl we de hoogste kwaliteit melk leveren aan consumenten die tot de rijksten in de wereld behoren,'' zegt directeur Ian Powell van The Dairy Group. Het bureau stelt wel dat er op veel melkveehouderijen nog altijd ruimte is om de efficiëntie op te voeren. In veel gevallen zijn daar echter wel investeringen voor nodig, die op dit moment moeilijk te financieren zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.