Rundveehouderij

Nieuws

Bouw babyvoedingsfabriek Oranje Nutrition van start

Heerenveen - Oranje Nutrition start donderdag met de bouw van een fabriek voor de productie van kindervoeding in Heerenveen. De eerste paal wordt geslagen door bouwbedrijf BOTEC uit Nunspeet.

De nieuwe fabriek, waarover al ruim twee jaar wordt gesproken, zou een investering vergen van zo'n €30 miljoen. Volgens kenners is dit geen heel groot bedrag voor een babyvoedingsfabriek, maar het gaat dan ook om een zogenoemde 'dry blender'.

Eenvoudiger proces

Met behulp van in Nederland aangekochte basis-ingrediënten (poeders) wordt babyvoeding samengesteld. Dat is een ander en eenvoudiger proces dan buurbedrijf Ausnutria-Hyproca hanteert. Dat beheerst het hele traject van boerderij tot babymelk in consumentenverpakking, zoals ook FrieslandCampina doet.

Dochter van het Chinese Anhui Fortune Investment

Oranje Nutrition is een Nederlands bedrijf met een Nederlander van Chinese afkomst aan het roer, maar het is een dochterbedrijf van het Chinese Anhui Fortune Investment uit Hefei City, in de Chinese provincie Anhui. Dat is de eigenaar en dat levert ook de bestuurder.

De Chinese onderneming is al langer actief in de babyvoeding, maar kocht dit product tot nog toe van derden. Volgens de berichten kunnen uiteindelijk tot 60 mensen in dienst komen bij het nieuwe babyvoedingsbedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.