Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Superheffing dreigt voor Ierland

Dublin – De Ierse melkveehouderij zat eind december 5,93 procent over het nationale quotum voor het lopende melkjaar.

Dat was echter wel weer minder dan in de voorafgaande maanden want eind oktober kwam de overschrijding nog op 7,15 procent en een maand later op 6,51 procent.

Minister Simon Coveney wijst er bij het bekendmaken van deze cijfers ook op dat de melkproductie in zijn land in december 18 procent kleiner was dan in dezelfde maand vorig jaar. Desalniettemin is de overschrijding nog altijd fors meer dan de 1,63 procent van eind 2013. In dat melkjaar wist Ierland net aan een superheffing te ontkomen. Om dat weer te bereiken, dringt Coveney er bij de melkveehouders op aan hun productie in deze laatste weken van het melkjaar zo goed mogelijk te beheersen. ''Boeren moeten de maatregelen nemen die nodig zijn om zo dicht mogelijk bij hun quotum te blijven zodat we de quotum-vrije wereld met zo weinig mogelijk schulden kunnen betreden.'' Coveney zegt verder overleg te voeren met landbouwcommissaris Hogan, een landgenoot, en met de andere landbouwministers 'om de gevolgen van een overschrijding zo beperkt mogelijk te houden.'

Eén reactie

  • koestal

    Even wat minder krachtvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.