Rundveehouderij

Nieuws 11 reacties

Deense melkveehouders nog/weer in diepe crisis

Aarhus - Tegen de duizend Deense melkveehouders lopen in 2015 het risico hun bedrijf te moeten verkopen.

Dat schrijven Deense media. De Russische boycot van voedingsproducten uit de EU heeft een dramatische prijsdaling veroorzaakt bij melk en vlees. Voor boeren is het perspectief in 2015 een daverend verlies. Daarmee zet zich de landbouwcrisis, die in feite al in 2008 begon en slechts gedurende een korte periode werd onderbroken met redelijke resultaten, zich voort. De banken, die tot nu toe de door de crisis getroffen boeren met een relatief groot geduld hebben behandeld, halen inmiddels de teugels aan en waarschuwen dat de situatie uiterst ernstig is.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Redactie aanvulling: ....zich voort. De banken DIE DE CRISIS IN EERSTE AANLEG MEDE VEROORZAAKT HEBBEN EN HUN EIGEN FINANCIELE MIDDELEN MIDDELS EEN DRUK OP DE KNOP AANMAKEN EN DEZE VERVOLGENS VERDELEN IN 80% VOOR DE KLANTEN EN 20% BONUSPOT, die tot nu toe.............

 • minasblunders1

  Zijn het er in Denemarken tegen de 1000, hier in Nederland zijn het er veel meer. Zwaar overgefinancierd.....

 • poldes

  kunnen die banken het niet leuker maken.
  1000 melkveehouders is bijna 30%.

 • Fermer

  In heel veel Europese landen, waar meerdere boeren een kostprijs van boven de 30 eurocent hebben, zullen er grote klappen vallen. Opvolgers of overnamekandidaten zullen zich niet aandienen, niemand kan nog iets verkopen of kopen, ongeacht de prijs die je bedrijf op papier waard is. Het wachten zal de afgrond slechts dieper maken, een slachtpremie voor melkkoeien kan misschien nog wat redding bieden.

 • timo

  Nou, we gaan het jaar optimistisch beginnen @ emmerei.....

 • cornelis 22

  !000 melkveehouders is bijna een derde , dit gaat dus niet gebeuren, en wat een geleuter dat er niets te verkopen is, grond gaat nog steeds weg voor absurde prijzen.

 • koestal

  Hier in Nederland moet nog 3 miljard Euro aan gefinancierd melkquotum afgelost worden,terwijl het quotum op 1 april niet meer bestaat..Dus er is nog wat te doen !

 • polsbroek

  De mens lijd het meest van het geen hij vreest

 • Kaiser

  1000 Deense melkveehouders moeten misschien hun bedrijf verkopen.
  AAN WIE??

 • Jan van het Zand

  En dan te bedenken dat de melkquotering bedoeld is en ook in 1984 gebracht is als een overgangsperiode om de melkveehouders in de gelegenheid te stellen zich voor te bereiden op een vrije melkmarkt.

  Het is zowel aan overheidszijde als aan onderwijszijde en aan de zijde van de media te wijten, dat de melkveehouders in Europa niet goed voorgelicht zijn.

  Menige adviseur stak de ander de loef af en presenteerde fantastische plannen voor de melkveehouders. Die gingen investeren met medewerking van de banken, de gemeenten en de boerenorganisaties. Vele mkb-bedrijven waren deze melkveehouders ten dienste en verdienden daar een leuke cent aan.

  En nu blijkt dat de melkveehouders in het diepe zijn gegooid. Ben benieuwd wie hen een zwemvest gaat toegooien. Immers, 30 jaar voorbereiding op de vrije melkmarkt, dan zal je toch wel een buffer hebben opgebouwd......???

 • at

  Deze crisis komt voor het grootste deel door Deense overheid zelf door overmatige regeldruk burocratie en overeiverige amtenaren die mileu belangrijker vinden dan de agri sector.op deze gebieden zijn het de grieken van scandinavie

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.