Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Huismerkkaas PLUS is grootste Liegebeest

Amsterdam - De Goudse kaas van supermarkt PLUS is dit jaar het 'grootste Liegebeest', als het aan Wakker Dier ligt. Het kaasje van de keten won de trofee, nadat alle andere genomineerden hun leven beterden.

De prijs voor het "meest misleidende product, uiting of reclame als het gaat om dierenwelzijn" werd om die reden woensdag vervroegd uitgereikt. Er zou namelijk nog een dag gestemd mogen worden, maar is nog maar één kandidaat.

Volgens Wakker Dier "verdient PLUS de prijs, omdat hun Goudse Kaas doet vermoeden dat de melk afkomstig is van een koe die in de wei loopt met haar kalf. Maar de kaas heeft geen weideganggarantie en de kalfjes worden direct na geboorte bij de koe weggehaald.''

Plus geeft aan de verpakking al drie jaar te hebben. In die tijd zou er nog nooit een vraag of klacht over dit onderwerp binnen zijn gekomen. Daarbij geeft een woordvoerder aan dat de supermarktketen zich juist sterk maakt voor het verduurzamen van het assortiment en daarom deze 'prijs'  niet verdient. Wakker Dier heeft voor de nominatie en toekenning van de prijs geen contact met Plus opgenomen. Was dit wel gebeurd, dan had er volgens de supermarktketen over de zaak gesproken kunnen worden. Ook nu wil Plus nog graag met Wakker Dier om de tafel. Saillant detail is dat  Kees Wantenaar, oud-coöperatievoorzitter van FrieslandCampina, voorzitter is van de raad van commissarissen van de Sperwer Groep, het moederbedrijf van Plus.

Ook Jan Pannekoek, Coop, Valess, John West vispaté en Aldi roomboter waren in de race voor de 'prijs'. Zij diskwalificeerden zich echter door goede stappen voor dieren te beloven. "Jan Pannenkoek, Valess en John West verklaren bijvoorbeeld om te schakelen naar vrije uitloopeieren. Dit is de meest succesvolle Liegebeestverkiezing ooit. Niet alleen stopten vier fabrikanten met jokken, ze geven ook daadwerkelijk de dieren een beter leven'', aldus Wakker Dier.

Eerdere winnaars waren plofkipgebruikers McDonald's en Iglo, en het CDA. De partij zei dat "foie gras verantwoord is geproduceerd''.

Laatste reacties

 • cornelis 22

  Grappig dat een club die alles bij elkaar liegt een ander deze trofee geeft

 • Marco22

  Zo'n trofee is natuurlijk meer voor de eer en de glorie van WKD zelf. Dat spat er van af.

 • info48

  1 op 2 kippen is kreupel...........WKD..........Yes winner!!...Trofee in het kwadraat.

 • koestal

  die lui zijn wel erg grappig,dus goede reclame voor de winnaars,de consument kijkt meestal naar de prijs en dat is vaak het belangrijkste

Of registreer je om te kunnen reageren.