Rundveehouderij

Nieuws 256 x bekeken laatste update:27 jun 2014

Ieren openen kaasfabriek in de VS

Thiel – De Irish Dairy Board, de internationale verkooporganisatie voor Ierse zuivel, heeft in Thiel in de Amerikaanse staat Wisconsin een eigen kaasfabriek geopend. De officiële opening werd verricht door minister Simon Coveney van landbouw, die onderstreepte dat de expansie past in de sterke groei die de Ierse melkveehouderij na het opheffen van de quota voorziet.

''Met dit soort faciliteiten bouwen we een reputatie op voor Ierse zuivel in de Verenigde Staten, een nieuwe en groeiende markt.'' De vestiging in Thiel houdt zich ook bezig met onderzoek en productontwikkeling en kan daarmee volgens Coveney een bijdrage leveren aan alle activiteiten van de Irish Dairy Board.

Of registreer je om te kunnen reageren.