Rundveehouderij

Nieuws 974 x bekeken 2 reacties

Franse boeren mogen wolf afschieten

Carcasonne – De prefet (CdK) van het Zuid-Franse departement Aude heeft boeren toestemming gegeven de wolf of wolven die al enkele weken huishouden onder hun vee af te schieten.

In het kader van het Franse wolvenplan mogen in het hele land jaarlijks twintig wolven worden geschoten, maar de prefet van Aude vindt het in zijn regio uit de hand lopen, nu al enkele tientallen schapen en lammeren het slachtoffer zijn geworden. Het besluit volgt op een demonstratie van een kleine tweehonderd veehouders voor het kantoor van de prefet in Carcasonne eerder deze week.

Laatste reacties

  • pinkeltje

    Oh, wat vreselijk. Dat is weer een flinke stap terug in de moeizame strijd voor een ecologisch evenwichtige natuur!

  • Katrijn van Dalen

    Ophouden met trollen. Wat je schrijft is flauwekul. De schapen die gedood zijn, vormen op geen enkele manier onderdeel van jouw ecologisch evenwichtige natuur. Dat zou het geval zijn als ze volledig vrij rondlopen zonder hekjes en met de mogelijkheid om te vluchten voor de wolven. Ik heb een zwaar vermoeden dat dat met de betrokken schapen niet het geval was.

    Of bedoelde je je reactie cynisch?

Of registreer je om te kunnen reageren.