Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Winstdaling voor kaasbedrijf Bongrain

Parijs – De Franse kaasgroep Bongrain heeft de nettowinst afgelopen jaar met 23 procent zien dalen naar 48,9 miljoen euro. De omzet ging wel met acht procent omhoog naar 4,407 miljard euro.

Bongrain schrijft de winstdaling toe aan hogere belastingen, maar ook aan de gestegen melkprijzen. Bongrain is ondanks de tegenvallende winst vol vertrouwen voor de gang van zaken in 2014. "Dat is op de meeste markten wat volumes betreft goed begonnen, hoewel de situatie in Frankrijk moeilijk blijft door de tegenzittende ontwikkeling van de melkprijs en de problemen om de verkoopprijzen in dezelfde mate aan te passen."

Eén reactie

  • Fermer

    ......'de tegenzittende ontwikkeling melkprijs en de problemen om de verkoopprijzen in dezelfde mate aan te passen.' Zit het voor de boer in Frankrijk eindelijk een beetje mee, beschuldigen de supers de fabrieken ervan teveel marge zelf te houden. Die willen vervolgens niet meer aan de fabriek betalen en dit drukt de melkprijs voor de boer. Hoe het echt zit moet je als boer maar weer naar raden. Het is te triest voor woorden!

Of registreer je om te kunnen reageren.