Rundveehouderij

Nieuws 1286 x bekeken

Fonterra verwacht 7,5 procent meer melk

Auckland - De melkaanvoer bij het Nieuw-Zeelandse Fonterra zal in het tot juni doorlopende productieseizoen uitkomen op bijna 21 miljard kilo. Dit meldt de coöperatieve zuivelonderneming in haar jongste vooruitblik. Daarmee zal de aanvoer met 7,5 procent stijgen ten opzichte van het vorige productieseizoen.

In december werd nog een aanvoergroei verwacht met 6,4 procent. Vorig jaar had de melkveehouderij in Nieuw-Zeeland veel last van droogte. Dat is nu niet het geval. Vooral op het Noordereiland wordt sterk meer gemolken dan vorig jaar. Daar werd in februari een aanvoerstijging genoteerd van bijna 13 procent.

Ruim een week geleden verhoogde Fonterra al de prognose voor de uit te betalen melkprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.