Rundveehouderij

Nieuws 974 x bekeken

Deens convenant voor welzijn varkens

Kopenhagen - De Deense landbouwfederatie LF is het met de landbouwminister, de dierenbescherming, de belangrijkste supermarkten en de slagerijen eens geworden over een aantal verbeteringen van het welzijnsniveau in de varkenshouderij.

Dat is het resultaat van een door de partners als 'topontmoeting' betitelde bijeenkomst. Het akkoord omvat onder meer terugdringing van de uitval van biggen, een stop op het onverdoofd castreren in 2018, aanpak van maatregelen die staartcouperen overbodig maken, beëindiging van fixatie van zeugen in de kraamstal (doel voor 2020: minstens 10 procent van de zeugen los) en versterkte inzet tegen maagzweren bij de dieren.

De detailhandel verplicht zich tot de opstelling van een plan op basis waarvan de consument beter kan worden geïnformeerd over welzijnsaspecten. Ook de keuzemogelijkheden in de vleesvitrines dienen te worden opgekrikt als het over dierenwelzijn gaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.