Rundveehouderij

Nieuws 2331 x bekeken 7 reacties

Van Hattem moet vlees toch terughalen

Den Haag - Van Hattem Vlees in Doodewaard moet toch alle vlees terughalen dat sinds 1 januari 2012 is geproduceerd (en nog niet is geconsumeerd). Dit oordeel heeft de voorzieningenrechter maandagmiddag uitgesproken.

Vorig week diende Van Hattem Vlees een verzoek in bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBB) om de terugroepactie niet door te laten gaan. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wilde het vlees terugroepen.

De voorzieningenrechter concludeert dat de herkomst van het rund- en paardenvlees dat is verkocht door Van Hattem onvoldoende duidelijk is. Ook zijn er aanwijzingen dat meer vlees het bedrijf heeft verlaten dan er is binnengekomen. Daardoor bestaat het risico dat er vleespartijen ongedocumenteerd, mogelijk zelfs ongekeurd, zijn verwerkt, zo bevestigt de rechter de visie van de NVWA. De terugroepactie is volgens hem een zeer ingrijpende, maar in de gegeven situatie geen disproportionele maatregel.

De NVWA reageert met de mededeling dat de uitspraak is conform de eerdere verklaring van de NVWA. Er is nog geen nieuwe termijn wanneer de terughaalactie moet zijn afgerond. Bij Van Hattem was nog geen reactie te krijgen.

Laatste reacties

 • landboer

  Dat is dan weer een slagerij minder.

 • aarthamstra1

  Geen paarden geslacht, en toch meer dan aan gegeven paarden vlees verwerkt, dan heeft hij koeien voor paarden aangezien.

 • gerstiroma

  kunnen we niet beter alle rechters terug halen,(deze hebben waarschijnlijk van die verwende dochters die paardrijden en paarden slachten is zielig) want dit overleefd die slager natuurlijk niet

 • cornelis 22

  Als ik van Hattem was liet ik het ze zelf terughalen. 26000 ton is 26 miljoen kg keer 4 euro is 100 miljoen . In geen enkel magazijn zijn zulke grote hoeveelheden op een paar honderd kilo te traceren die rechter is gewoon niet goed snik.

 • koestal

  Het wordt trekken aan een dood paard,een heleboel vlees is vast al geconsumeerd

 • braakman.tap1

  Ze maken gewoon een hardwerkend familiebedrijf kapot. Wie zullen we daarna eens aanpakken? Werloosheid heerst er gelukkig niet in NL bv.

 • Snel

  NVWA wil zijn bestaansrecht doen gelden. Is de NVWA niet geinfiltreerd
  door Wakker dier of Partij voor de dieren infiltranten, zou me niet verbazen na alle commotie laatste tijd rond slachterijen.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.