Rundveehouderij

Nieuws 2073 x bekeken

HGM en Sanimèl samen tot Hyproca Goat Milk

Heerenveen - Holland Geitenmelk (HGM) fuseert met Sanimèl uit Emmeloord. Het fusiebedrijf gaat verder als Hyproca Goat Milk.

De ongeveer vijftig leveranciers zijn hier donderdagavond over ingelicht.

Door de fusie vergroot Ausnutria Hyproca zijn volume geitenmelk naar 45 miljoen kilo op jaarbasis. Dit volume moet de komende jaren verder groeien naar zo'n 70 miljoen kilo. Dit doel moet worden bereikt via vergroting van de productie bij bestaande leveranciers en via het werven van nieuwe melkgeitenhouders. Voor Sanimèl betekent de fusie dat het zich verzekert van afzet in producten met een hoge toegevoegde waarde.

Holland Geitenmelk is een dochterbedrijf van Ausnutria Hyproca, Sanimèl is een samenwerkingsverband van Farmel en de melkgeitenhouders Martien Rongen in Sint Anthonis en Jan Olislagers in Siebengewald. Sanimèl had al intensieve commerciële banden met HGM, maar verkocht ook melk aan andere afnemers in binnen- en buitenland. Voortaan gaat alle melk naar Ausnutria Hyproca.

De fusie van beide bedrijven past in de ambitie van Ausnutria Hyproca om het marktaandeel in Nederlandse geitenmelk te vergroten. Begin vorig jaar beloofde HGM ook om drie jaar lang de hoogste geitenmelkprijs van Nederland te betalen. Die belofte blijft overeind.

Ausnutria Hyproca verwerkt de geitenmelk tot melkpoeders en kindervoeding. De kindervoeding wordt wereldwijd vermarkt (China, Rusland en andere bestemmingen) onder het merk Kabrita. Het bedrijf ziet de vraag naar geitenmelkproducten sterk stijgen, zowel bij het eigen merk als in de zogenoemde business-to-business markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.