Rundveehouderij

Nieuws 1972 x bekeken 1 reactie

Brand in koeienschuur Halfweg onder controle

Halfweg - Er heeft maandagochtend een grote brand gewoed bij een boerderij in het Noord-Hollandse Halfweg. Iets na zessen werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen kan nog uren duren.

De brand in de schuur, die vastzit aan de woning, werd rond 03:30 uur gemeld door voorbijgangers op de A9. In de schuur staan koeien. Een woordvoerster van de brandweer liet weten dat de dieren door een waterscherm van het vuur gescheiden werden. Zo kon de brand niet bij de koeien komen. Een veearts is aanwezig, maar de dieren zijn rustig.

De bewoners van de boerderij hebben ongedeerd hun woning kunnen verlaten. Het woongedeelte is behouden gebleven.

In het dak van de schuur zit asbest. De rookwolk waait over landelijk gebied richting het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Volgens de woordvoerster is de kans dat er asbest in een bewoond gebied neerkomt klein. "Het lijkt erop dat de asbest binnen het terrein blijft." Daar wordt nu wel onderzoek naar gedaan. ANP

Eén reactie

  • Hoevink

    Sterkte voor de betrokkenen!! We weten uit ervaring dat dit een ingrijpende gebeurtenis is.

Of registreer je om te kunnen reageren.