Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Fransen: geef melk voor de voedselbank

Parijs – De Franse bond van melkveehouders FNPL en het solidariteitscomité van boeren en voedingsbedrijven hebben de melkproducenten in het land opgeroepen waar mogelijk melk weg te geven voor de armen. "Dat is urgent, Fransen die in een moeilijke situatie zitten rekenen erop dat de veehouders hen helpen met deze vitale levensbehoefte."

Beide organisaties wijzen er daarbij op dat de regering begin dit jaar een nieuw belastingvoordeel heeft ingevoerd waarbij schenkingen tot 60 procent van de belasting afgeschreven kunnen worden. Die maatregel geldt echter maar tot 15 februari. "Veel melkproducenten hebben altijd hun solidariteit betoond en we kunnen ongetwijfeld ook nu weer op hen rekenen."

Eén reactie

  • Zuperboer

    Misschien zou de EU bij kunnen springen en de SH-gelden 2012/2013 overhevelen naar de voedselbanken in de EU. Wordt het geld tenminste nuttig besteed.

Of registreer je om te kunnen reageren.