Rundveehouderij

Foto & video 19 reacties

Startklaar veebedrijf voor ruim 200 koeien

In het zuidwesten van Flevoland staat een keurig, up-to-date melkveebedrijf te koop. Met ruime NB-vergunning, maar zonder grond.

Foto

 • In de gemeente Zeewolde staat een melkveebedrijf zonder grond te koop voor € 1.575.000. De eigenaar heeft geen opvolger en verkoopt omdat hij elders in de polder met zijn grond als akkerbouwer verder gaat. Van links naar rechts: droge koeienstal, ligboxenstal, jongveestal/machineberging. - Foto's: Fotobureau Tiernego

  In de gemeente Zeewolde staat een melkveebedrijf zonder grond te koop voor € 1.575.000. De eigenaar heeft geen opvolger en verkoopt omdat hij elders in de polder met zijn grond als akkerbouwer verder gaat. Van links naar rechts: droge koeienstal, ligboxenstal, jongveestal/machineberging. - Foto's: Fotobureau Tiernego

 • Het bouwblok is 1,68 hectare groot. In het midden van het erf bevindt zich een grote ligboxenstal. Tussen het woonhuis (links) en deze ligboxenstal is in 2010 een droge koeienstal gebouwd. Achter de stallen bevinden zich 6 ruime sleufsilo’s.

  Het bouwblok is 1,68 hectare groot. In het midden van het erf bevindt zich een grote ligboxenstal. Tussen het woonhuis (links) en deze ligboxenstal is in 2010 een droge koeienstal gebouwd. Achter de stallen bevinden zich 6 ruime sleufsilo’s.

 • De stallen zijn nu niet in gebruik, het vee is onlangs weggegaan. Qua inrichting is echter niets veranderd. Het bedrijf is startklaar. Zo zitten er bijvoorbeeld nog gewoon sensoren onder de roostervloer voor de mestrobot.

  De stallen zijn nu niet in gebruik, het vee is onlangs weggegaan. Qua inrichting is echter niets veranderd. Het bedrijf is startklaar. Zo zitten er bijvoorbeeld nog gewoon sensoren onder de roostervloer voor de mestrobot.

 • Het bedrijf is mooi vrijgelegen en ligt centraal op ongeveer 3 kilometer afstand van een buitenwijk van Almere: Almere-Hout. Daar zijn alle voorzieningen. Snelwegen A27 en A6 zijn op korte afstand. Natuurgebieden vormen geen beperking.

  Het bedrijf is mooi vrijgelegen en ligt centraal op ongeveer 3 kilometer afstand van een buitenwijk van Almere: Almere-Hout. Daar zijn alle voorzieningen. Snelwegen A27 en A6 zijn op korte afstand. Natuurgebieden vormen geen beperking.

 • Het erf is keurig bijgehouden en dat geldt ook voor de stallen. Alles is up-to-date. De NB-vergunning is bovendien ruim en voorziet in 195 melkkoeien en 80 stuks jongvee. Al is dat met jongvee nu qua capaciteit niet haalbaar.

  Het erf is keurig bijgehouden en dat geldt ook voor de stallen. Alles is up-to-date. De NB-vergunning is bovendien ruim en voorziet in 195 melkkoeien en 80 stuks jongvee. Al is dat met jongvee nu qua capaciteit niet haalbaar.

 • De ligboxenstal is in 1998 gebouwd en telt 168 zwevende boxen. Onder de stal is mestopslag voor 8 maanden mogelijk. In totaal gaat het om 2.800 kuub.

  De ligboxenstal is in 1998 gebouwd en telt 168 zwevende boxen. Onder de stal is mestopslag voor 8 maanden mogelijk. In totaal gaat het om 2.800 kuub.

 • Het melken gebeurt in deze 2x10 zij-aan-zij met rapid exit. Die stamt eveneens uit 1998.

  Het melken gebeurt in deze 2x10 zij-aan-zij met rapid exit. Die stamt eveneens uit 1998.

 • Pal naast de ligboxenstal is in 2010 deze droge koeienstal gebouwd. Zonder tussenwand, zoals hier is te zien. Deze stal bestaat uit een strogedeelte en 22 boxen.

  Pal naast de ligboxenstal is in 2010 deze droge koeienstal gebouwd. Zonder tussenwand, zoals hier is te zien. Deze stal bestaat uit een strogedeelte en 22 boxen.

 • Het bedrijf met de jongveestal/machineberging op de voorgrond. Een nadeel van dit bedrijf is dat er geen grond bij zit en in dit deel van de polder is grond zeer aan de prijs: tot € 140.000 per hectare. Dit betekent dat mest – jaarlijks grofweg 4.500 kuub bij 200 koeien – afgevoerd moet worden. De makelaar laat overigens weten dat voor dit grondloze bedrijf naast landbouw meer opties zijn binnen het bestemmingsplan.

  Het bedrijf met de jongveestal/machineberging op de voorgrond. Een nadeel van dit bedrijf is dat er geen grond bij zit en in dit deel van de polder is grond zeer aan de prijs: tot € 140.000 per hectare. Dit betekent dat mest – jaarlijks grofweg 4.500 kuub bij 200 koeien – afgevoerd moet worden. De makelaar laat overigens weten dat voor dit grondloze bedrijf naast landbouw meer opties zijn binnen het bestemmingsplan.

 • Dit is het jongveegedeelte van de stal. Er is capaciteit voor 60 dieren.

  Dit is het jongveegedeelte van de stal. Er is capaciteit voor 60 dieren.

 • Het tweede deel van de stal is de machineberging.

  Het tweede deel van de stal is de machineberging.

 • Het woonhuis uit 1998 is fraai en ruim (1.000 m³). De woning telt onder meer 6 slaapkamers, 2 badkamers en een kantoor. 

Voor meer informatie: VSO makelaars & taxateurs, Dronten (Fl.).

  Het woonhuis uit 1998 is fraai en ruim (1.000 m³). De woning telt onder meer 6 slaapkamers, 2 badkamers en een kantoor. Voor meer informatie: VSO makelaars & taxateurs, Dronten (Fl.).

Lees meer over agrarisch vastgoed in dit dossier. Weten wat de buurman betaalde voor grond? Of bekijk gemiddelde grondprijzen bij je in de buurt. Check: Koopaktes en grondprijzen

Laatste reacties

 • kleine boer

  mooie 1455!!!

 • Attie

  Nou vooruit, die krijg je er bij 😀

 • kleine boer

  Jammer dat er geen land bij is om op te rijden maar anders 😜

 • draaier

  10.000 euro per koe zonder een meter grond en een stal van 20 jaar oud. Succes ermee verkopers!

 • Vhouder

  prijs is om te lachen het enigste dat waarde heeft in de melkveehouderij is grond en dat zit er nou net niet bij

 • deB.

  Staat al lang onverkoopbaar te koop! Melkveebedrijf zonder grond, want de akkerbouwer rijdt achter de sleufsilo...ach toch

 • husky

  inderdaad @ kleine boer, mooiste staat in de machine berging:-)

 • Gat

  Mooie 1455 mag hier wel naast zen broer in de schuur.

 • Allewies

  Hoe zit het met de wet grondgebondenheid? Volgens mij mag er niet grondloos geboerd worden in nederland, iig niet na een overdracht buiten de familie

 • melkkoeienboer

  Klopt. Je mag er geen koe houden zonder grond. Huis tegen woz waarde. De rest is nul. Ik spreek uit ervaring. Het beste alle stalinrichting enz eruit verkopen en stal ombouwen tot loods en verhuren

 • Vhouder

  ja maar hoeveel grond moet je dan hebben

 • farmerbn

  Om 200 koeien te houden moet je 10 ton ruwvoer per dag hebben en bijna net zoveel drijfmest afvoeren. Vind je een akkerbouwer die (tegen betaling) mee wil doen dan is het ok. Of even bellen naar Jan Bakker.

 • Hoogeind

  Een koopje. In Amsterdam koop je voor een dergelijk bedrag een rijtjeshuis aldus de Telegraaf.

 • deB.


  Startklaar voor wat? een grote bult gezeur, bergen werk, en geen normaal inkomen! Succes

 • Marowak

  Aangezien er wijziging van bestemming tot mogelijkheden behoort. Dan vind ik maak er een museum van.

 • 40 ha grond op naam nodig om 200 koeien te houden fosfaatreferentie is niet overdraagbaar, daarnaast geen vergelijkingsvolume overdraagbaar dus risico van 10 cent korting ook al is dat nu niet aan de orde, dus niet te verkopen als melkveebedrijf, zou het om bouwen tot museum kan met nog na genieten hoe men vroeger melk deed produceren , als er geen melkveehouders meer zijn, en we de melk goedkoop doen importeren!

 • Attie

  Vergunning oké.., dan naar de projectontwikkelaar!

 • Marowak

  Kijk dat is duurzaam voedsel importeren, rondslepen met goederen en voedsel over de aardbol met vliegtuigen schepen vrachtwagens. Nederland wil gasloos worden om onafhankelijk en duurzaam te zijn. Ik vind als nederland onafhankelijk en duurzaam wil zijn ook aan voedsel moet denken.

 • Gerrit Lammertink

  Wat zou die NB vergunning waard zijn??

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.