Rundveehouderij

Foto & video 4 reactieslaatste update:10 jan 2019

Lessen uit vanggewassen

DLV Advies legde in mei 2018 proefvelden aan met onderzaai en vanggewassen in mais. Adviseur Rundvee Ap van der Bas van DLV toont de resultaten op een van de demovelden in Drenthe. Trek er lessen uit, want in 2019 moet elke maisteler op zand- en lössgronden op straffe van verlies van derogatie voor 1 oktober zijn vanggewas zaaien.

Laatste reacties

 • Vhouder

  beste theo galama hierboven staat op straffe van verlies van derogatie. Als ik niet mee doe met de derogatie hoef ik dan geen vanggewas voor 1 okt te zaaien maar gewoon na de maisoogst

 • farmerbn

  Een boer met 1 miljoen liter melk heeft een omzet van 400.000 euro. Als die 20.000 euro premie krijgt is dat 5% van zijn omzet. Kost die hele zooi aan regelgeving meer dan 20.000 euro dan moet zo'n boer afscheid nemen van zijn premie en lekker gaan boeren.

 • melkkoeienboer

  Dat is misschien wel de beste oplossing

 • landboer

  Dacht dat ie even vertelde wat nu het beste was ...

Of registreer je om te kunnen reageren.