Rundveehouderij

Foto & video 18 reacties

Nieuw melkveebedrijf in Brabants akkerbouwgebied

In het noorden van de provincie Noord-Brabant staat een bijna nieuw melkveebedrijf te koop. Het is gunstig gelegen in het akkerbouwgebied. Het meest in het oog springt de ligboxenstal. Deze biedt plaats aan circa 125 koeien en 105 stuks jongvee. Vraagprijs: € 4,7 miljoen.

Foto

 • Het melkveebedrijf in Drongelen (N.-Br.) omvat een ligboxenstal voor circa 125 melkkoeien en 105 stuks jongvee, een werktuigenloods en 2 bedrijfswoningen op een totale oppervlakte van 47.66.72 hectare. Makelaar is ZLTO Vastgoed Den Bosch. - Foto's: ZLTO vastgoed

  Het melkveebedrijf in Drongelen (N.-Br.) omvat een ligboxenstal voor circa 125 melkkoeien en 105 stuks jongvee, een werktuigenloods en 2 bedrijfswoningen op een totale oppervlakte van 47.66.72 hectare. Makelaar is ZLTO Vastgoed Den Bosch. - Foto's: ZLTO vastgoed

 • De vraagprijs voor het object is €4.700.000. Meer of minder grond is ook mogelijk. Voor dat geld krijgt de koper een instapbaar bedrijf met nagenoeg nieuwe stallen. Nadelen zijn dat Brabant strenge milieuregels kent en niet alle percelen bij de huiskavel behoren.

  De vraagprijs voor het object is €4.700.000. Meer of minder grond is ook mogelijk. Voor dat geld krijgt de koper een instapbaar bedrijf met nagenoeg nieuwe stallen. Nadelen zijn dat Brabant strenge milieuregels kent en niet alle percelen bij de huiskavel behoren.

 • De totale oppervlakte is afgerond 47,7 hectare waarvan circa 1,25 hectare erf/bouwblok. De huiskavel is 30,4 hectare, verdeeld over 3 aaneengesloten percelen. Daarnaast zijn er 4 veldkavels tot maximaal 2,5 kilometer afstand van het bedrijf.

  De totale oppervlakte is afgerond 47,7 hectare waarvan circa 1,25 hectare erf/bouwblok. De huiskavel is 30,4 hectare, verdeeld over 3 aaneengesloten percelen. Daarnaast zijn er 4 veldkavels tot maximaal 2,5 kilometer afstand van het bedrijf.

 • De stal en de loods zijn in 2011 nieuwgebouwd. Daarvoor zijn de voormalige bedrijfsgebouwen afgebroken. Over de indeling van het erf en de stal is zichtbaar goed nagedacht.

  De stal en de loods zijn in 2011 nieuwgebouwd. Daarvoor zijn de voormalige bedrijfsgebouwen afgebroken. Over de indeling van het erf en de stal is zichtbaar goed nagedacht.

 • De ligboxenstal is 5-rijig van het type 3+2. De stal is volledig onderkelderd waardoor er 5.700 kuub mestopslag is. De stal is voorzien van melkrobot, melkkamer, kantoor en diverse ruimtes.

  De ligboxenstal is 5-rijig van het type 3+2. De stal is volledig onderkelderd waardoor er 5.700 kuub mestopslag is. De stal is voorzien van melkrobot, melkkamer, kantoor en diverse ruimtes.

 • Binnen de stal is groei in aantal koeien mogelijk door het jongvee te verplaatsen naar een nieuw te bouwen jongveestal. Een beperkte uitbreiding en aanpassing van het bouwblok is voor de gemeente bespreekbaar.

  Binnen de stal is groei in aantal koeien mogelijk door het jongvee te verplaatsen naar een nieuw te bouwen jongveestal. Een beperkte uitbreiding en aanpassing van het bouwblok is voor de gemeente bespreekbaar.

 • Een mestrobot met sproei-installatie draagt bij aan schone roosters en koeien. De stal is voorzien van traditionele roosters zodat een emissiearme aanpassing, zoals de provincie Noord-Brabant dat voorschrijft, uiterlijk in 2030 gereed moet zijn.

  Een mestrobot met sproei-installatie draagt bij aan schone roosters en koeien. De stal is voorzien van traditionele roosters zodat een emissiearme aanpassing, zoals de provincie Noord-Brabant dat voorschrijft, uiterlijk in 2030 gereed moet zijn.

 • De koeien worden gemolken in een dubbel automatisch melksysteem. De melk gaat in een tank van 11.150 liter. Er is ruimte om een tank van 18.000 liter te plaatsen.

  De koeien worden gemolken in een dubbel automatisch melksysteem. De melk gaat in een tank van 11.150 liter. Er is ruimte om een tank van 18.000 liter te plaatsen.

 • Het jongvee tot 6 maanden zit in een aparte ruimte. Hiervoor zijn er 8 eenlingboxen, strohokken en 2 x 15 boxen beschikbaar. De ruimte is via buiten en de stal bereikbaar. Het oudere jongvee zit in hokken met ligboxen met deels zelfsluitende voerhekken.

  Het jongvee tot 6 maanden zit in een aparte ruimte. Hiervoor zijn er 8 eenlingboxen, strohokken en 2 x 15 boxen beschikbaar. De ruimte is via buiten en de stal bereikbaar. Het oudere jongvee zit in hokken met ligboxen met deels zelfsluitende voerhekken.

 • De machineloods en op de achtergrond 3 sleufsilo’s en 2 kuilplaten. Het erf is voorzien van zuurbestendig asfalt. Onder het hele erf liggen mantelbuizen zodat leidingen netjes weggewerkt kunnen worden.

  De machineloods en op de achtergrond 3 sleufsilo’s en 2 kuilplaten. Het erf is voorzien van zuurbestendig asfalt. Onder het hele erf liggen mantelbuizen zodat leidingen netjes weggewerkt kunnen worden.

 • Op de locatie staan 2 bedrijfswoningen, hierbij vanaf het erf bekeken. Links de gemoderniseerde hoofdwoning uit 1980 met een inhoud van 640 kuub; bij de tweede woning uit 1979 is dat 300 kuub. De woning van de buren heeft als bestemming plattelandswoning. Meer info over dit object bij ZLTO Vastgoed in Den Bosch.

  Op de locatie staan 2 bedrijfswoningen, hierbij vanaf het erf bekeken. Links de gemoderniseerde hoofdwoning uit 1980 met een inhoud van 640 kuub; bij de tweede woning uit 1979 is dat 300 kuub. De woning van de buren heeft als bestemming plattelandswoning. Meer info over dit object bij ZLTO Vastgoed in Den Bosch.

Lees meer over agrarisch vastgoed in dit dossier. Weten wat de buurman betaalde voor grond? Of bekijk gemiddelde grondprijzen bij je in de buurt. Check: Koopaktes en grondprijzen

Laatste reacties

 • zeugenhouderij!!

  als ik 4,7 miljoen te besteden had kocht ik liever een vakantiehuisje en een paar palmbomen in Paramaribo

 • J. Veldhuisen

  Hoe zit het met de fosfaat rechten.
  En is al het land eigen dom.
  Zit hetvee er bij.
  Mag wel wat meer op staan. L

 • kraats

  Voor 4,7 milj koop ik 12 huisjes á € 400.000,- in Utrecht x 5 kamers/huisje. Een student betaalt € 375,-/kamer = € 22.500,-/mnd x 12 = € 270.000,-/jr.
  Iedere eerste van de maand ff 15 minuten m'n bankprogramma checken of iedereen z'n huur betaald heeft; een paar appjes er uit met herinneringen en Hopa ...
  de rest van de maand ben ik vissen ...

 • joep46

  Delen de overige erfgenamen mee ??

 • xw

  jaaah kraats, maar dan ben je geen boer!! (zeggen sommige boeren hierzo)

 • farmerbn

  Als meer mensen gaan denken als kraats worden er geen boerderijen meer verkocht (voor die gekke prijzen). Kunnen de burgers hun eigen koe gaan melken en denken ze terug aan de tijd dat een boer dat voor weinig deed. Kon je die boer ook nog elke dag lekker beledigen.

 • mtseshuis

  Haha, klopt @farmerbn

 • deB.


  Gaat wel gebeuren, blijven enkel mega bedrijven over

  De arbeids druk is op bedrijven met 150 mk veel te hoog, dat gaat zich met aantal jaren wreken...veel gehoord.
  Hard werken is niet erg, maar het gezeik van tegenwoordig gaat het te veel beïnvloeden!

 • koestal

  Hoeveel fosfaatrechten zitten in de verkoopprijs.?

 • deB.

  Geen fosfaatrechten
  Dus nog ff 1,5 mln erbij.... daar mag je dan 7 dagen p.w jezelf kapot werken voor niets!

 • xw

  de b., zo'n dure hobby is niet voor iedereen weggelegd.

 • kraats

  Geen fosfaatrechten erbij ? Dus weer 4 huisjes in Utrecht erbij....

 • piet p

  Van een boer die dacht dat de bomen tot de hemel reikten?

 • draaier

  van een bedrijfsverplaatser met gezondheidsklachten

 • deB.


  En opvolger die 180 graden gedraaid is...wat je vaker hoort?
  Veehouders met gezondheid klachten is ook veel voorkomend! Hoe zou dat nu komen

 • koestal

  Altijd te duur,altijd maar werken.

 • hees240

  zal niet mee vallen incl fosfaatrechten 6,2 miljoen en verouderde melkstal aanpassing gouw 7 miljoen . dan kan je wel mooie beleggingen mee doen ,wat meer oplevert en minder werken . Er zullen de komende jaren nog veel bedrijven te koop komen.

 • mariapeel

  Hoe durven ze 't te vragen 🤣🤣🤣🤣

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.