Rundveehouderij

Foto & video 1 reactie

Keuring Enter blijft gezellig strijdtoneel

De jaarlijkse vleesveekeuring in Enter was ook dit keer een succes. Het publiek liet zich door de regen niet weerhouden en genoot van het fraaie vee.

Foto

 • De vleesveekeuring in het centrum van Enter (Overijssel) trok donderdag weer veel publiek. De regen bleek geen spelbreker. De stamboeken van de drie rassen Blondes d'Aquitaine, Piemontese en Verbeterd Roodbont, mochten zich in veel belangstelling verheugen.<br /><em>Foto's: Henk Riswick</em>

  De vleesveekeuring in het centrum van Enter (Overijssel) trok donderdag weer veel publiek. De regen bleek geen spelbreker. De stamboeken van de drie rassen Blondes d'Aquitaine, Piemontese en Verbeterd Roodbont, mochten zich in veel belangstelling verheugen.
  Foto's: Henk Riswick

 • Even schuilen. Regelmatig trokken regenbuien over het terrein van de keuring. Maar de bezoekers - echte fokkerijliefhebbers en jonge gezinnen - trokken zich er maar weinig van aan.

  Even schuilen. Regelmatig trokken regenbuien over het terrein van de keuring. Maar de bezoekers - echte fokkerijliefhebbers en jonge gezinnen - trokken zich er maar weinig van aan.

 • Na de ochtendrubrieken mochten de jongste fokkers het kampioenenbal aftrappen tijdens de kinderkeuring. Met de kleinste dieren liepen zij trots door de ring. Al ging dat soms met het nodige gesjor.

  Na de ochtendrubrieken mochten de jongste fokkers het kampioenenbal aftrappen tijdens de kinderkeuring. Met de kleinste dieren liepen zij trots door de ring. Al ging dat soms met het nodige gesjor.

 • Er waren mooie prijzen te winnen. Bij de Blondes ging Veerle Cuypers (9) in Bergeijk (Noord-Brabant) er met de beker vandoor.

  Er waren mooie prijzen te winnen. Bij de Blondes ging Veerle Cuypers (9) in Bergeijk (Noord-Brabant) er met de beker vandoor.

 • Collega-fokker Jarco Dunnink (6) in Staphorst (Overijssel) was dan weer de gelukkige winnaar bij het Verbeterd Roodbont-stamboek. En als je wint, moet je ook netjes gekleed gaan. Met stropdas dus.

  Collega-fokker Jarco Dunnink (6) in Staphorst (Overijssel) was dan weer de gelukkige winnaar bij het Verbeterd Roodbont-stamboek. En als je wint, moet je ook netjes gekleed gaan. Met stropdas dus.

 • Het vleesvee wordt door de ring geleid. Het is bijna tijd voor de kampioenskeuring.

  Het vleesvee wordt door de ring geleid. Het is bijna tijd voor de kampioenskeuring.

 • Nog even de lijst doornemen. Bij de Blondes deden dit keer 18 fokkers met 64 dieren mee. Bij het Piemontese-stamboek waren er 9 fokkers met 23 dieren. Alleen Verbeterd Roodbont - 8 fokkers, 23 dieren - noteerde wat meer afzeggers.

  Nog even de lijst doornemen. Bij de Blondes deden dit keer 18 fokkers met 64 dieren mee. Bij het Piemontese-stamboek waren er 9 fokkers met 23 dieren. Alleen Verbeterd Roodbont - 8 fokkers, 23 dieren - noteerde wat meer afzeggers.

 • Even bijpraten bij wat fraaie Piemonteses. Straks begint de kampioenskeuring.

  Even bijpraten bij wat fraaie Piemonteses. Straks begint de kampioenskeuring.

 • Het (jonge) publiek genoot van al het fraaie vleesvee.

  Het (jonge) publiek genoot van al het fraaie vleesvee.

 • Voor het Verbeterd Roodbont-stamboek prees de jury de goede fijnheid en het sterk verbeterde beengebruik. De juryleden zagen mooie, ruime en duurzame dieren.

  Voor het Verbeterd Roodbont-stamboek prees de jury de goede fijnheid en het sterk verbeterde beengebruik. De juryleden zagen mooie, ruime en duurzame dieren.

 • Topoverleg bij de jury van Verbeterd Roodbont. Uiteindelijk werd Irene 31 van familie Hutten in Geesteren (Overijssel) kampioene in de categorie vrouwelijk ouder dan 3 jaar.

  Topoverleg bij de jury van Verbeterd Roodbont. Uiteindelijk werd Irene 31 van familie Hutten in Geesteren (Overijssel) kampioene in de categorie vrouwelijk ouder dan 3 jaar.

 • Jan en Marian Nijhof in Holten (Overijssel) brachten twee Piemonteses in de ring. Ze zijn vaste klant in Enter en hebben al meerdere kampioenen en reservekampioenen geleverd. Ook dit jaar hadden ze een fraaie prijskoe.

  Jan en Marian Nijhof in Holten (Overijssel) brachten twee Piemonteses in de ring. Ze zijn vaste klant in Enter en hebben al meerdere kampioenen en reservekampioenen geleverd. Ook dit jaar hadden ze een fraaie prijskoe.

 • Hier poseert een trotse Jan Nijhof met zijn Marian 14. Deze koe won 's ochtends al in de rubriek en werd hier kampioene vrouwelijk 1 tot 3 jaar oud. Een compleet dier, aldus de fokker. Prima ontwikkeld en goed bespierd.

  Hier poseert een trotse Jan Nijhof met zijn Marian 14. Deze koe won 's ochtends al in de rubriek en werd hier kampioene vrouwelijk 1 tot 3 jaar oud. Een compleet dier, aldus de fokker. Prima ontwikkeld en goed bespierd.

 • De keuring trok ook veel jonge gezinnen. Rushana en dochter Roshana (3) genoten van de fraaie koeien. Ze lopen samen veel markten af. "Ik vind het mooi om haar de dieren te laten zien. Zelf ben ik er ook mee opgegroeid. Al waren dat melkkoeien."

  De keuring trok ook veel jonge gezinnen. Rushana en dochter Roshana (3) genoten van de fraaie koeien. Ze lopen samen veel markten af. "Ik vind het mooi om haar de dieren te laten zien. Zelf ben ik er ook mee opgegroeid. Al waren dat melkkoeien."

 • Bij de Blondes prees jurylid Peter Thissen de breedte in de bekkens en de fijnheid in de huid en het beenwerk. Kampioene in de categorie vrouwelijk ouder dan 3 jaar werd Fatima du Moulin van Hans Spekenbrink in Hoge Hexel (Overijssel).

  Bij de Blondes prees jurylid Peter Thissen de breedte in de bekkens en de fijnheid in de huid en het beenwerk. Kampioene in de categorie vrouwelijk ouder dan 3 jaar werd Fatima du Moulin van Hans Spekenbrink in Hoge Hexel (Overijssel).

 • Blondes-fokker Frank Cuypers en zijn kinderen Cas (6) en Veerle (9) waren helemaal vanuit Bergeijk naar Enter gekomen. Ze deden met twee dieren mee. Cuypers komt altijd graag in Enter. De sfeer is gemoedelijk en de locatie is mooi, zo naast de kerk.

  Blondes-fokker Frank Cuypers en zijn kinderen Cas (6) en Veerle (9) waren helemaal vanuit Bergeijk naar Enter gekomen. Ze deden met twee dieren mee. Cuypers komt altijd graag in Enter. De sfeer is gemoedelijk en de locatie is mooi, zo naast de kerk.

 • Iris van Holsteijn in Beilen (Drenthe) was een van de lintdames tijdens de vleesveekeuring. Het is haar tweede keer in Enter.

  Iris van Holsteijn in Beilen (Drenthe) was een van de lintdames tijdens de vleesveekeuring. Het is haar tweede keer in Enter.

 • Fraaie kampioenen bij de Blondes.

  Fraaie kampioenen bij de Blondes.

 • Intussen begon het ook weer te regenen. Maar het publiek liet zich niet kisten. Creatieve oplossingen werden altijd snel gevonden.

  Intussen begon het ook weer te regenen. Maar het publiek liet zich niet kisten. Creatieve oplossingen werden altijd snel gevonden.

 • Henk en Jantje Dunnink komen al jaren met hun kinderen Angelique (4), Heidi (8) en Jarco (6) naar Enter. Ze vinden de sfeer geweldig. "De keuring is altijd een hoogtepunt voor ze ", zegt Jantje. "Ze genieten volop."

  Henk en Jantje Dunnink komen al jaren met hun kinderen Angelique (4), Heidi (8) en Jarco (6) naar Enter. Ze vinden de sfeer geweldig. "De keuring is altijd een hoogtepunt voor ze ", zegt Jantje. "Ze genieten volop."

 • Bij Verbeterd Roodbont kwam de miss toekomst dit keer niet uit een kampioene. Aalt van de Bunt in Dronten (Flevoland) won hier - tot zijn eigen verbazing - met Coba 24. Een dier met een goede lengte en veel fijnheid.

  Bij Verbeterd Roodbont kwam de miss toekomst dit keer niet uit een kampioene. Aalt van de Bunt in Dronten (Flevoland) won hier - tot zijn eigen verbazing - met Coba 24. Een dier met een goede lengte en veel fijnheid.

Eén reactie

 • evanderpasch1

  Is dit nu een artikel voor story of boerderij, boeren die willen {kampioen] koeien zien en niet allemaal foto,s van mensen die komen kijken

Of registreer je om te kunnen reageren.