Rundveehouderij

Foto & video 17 reacties

Buitenkans voor €11 miljoen

In Vlagtwedde staat een groot en up-to-date melkveebedrijf te koop. Het bedrijf heeft een milieuvergunning voor 375 melkkoeien en 76 hectare huiskavel. Vraagprijs voor het bedrijf inclusief fosfaatrechten is €11 miljoen.

Foto

 • In Vlagtwedde staat sinds kort een groot melkveebedrijf voor €11 miljoen (160 hectare grond en gebouwen) te koop. De eigenaar doet een stap terug en stoot het grootste deel van zijn land af. Het bedrijf is zeer vrij gelegen, in het dunbevolkte zuidoosten van Groningen. Dit is een akkerbouwregio met ook wat melkveebedrijven. Vlagtwedde  - waar alle basisvoorzieningen zijn - ligt op 5 kilometer afstand. De dichtstbijzijnde steden zijn Emmen (30 kilometer) en Groningen (50 kilometer).</p>
<p><em>Foto's: Theo Brummelaar en AgriPlaza</em>

  In Vlagtwedde staat sinds kort een groot melkveebedrijf voor €11 miljoen (160 hectare grond en gebouwen) te koop. De eigenaar doet een stap terug en stoot het grootste deel van zijn land af. Het bedrijf is zeer vrij gelegen, in het dunbevolkte zuidoosten van Groningen. Dit is een akkerbouwregio met ook wat melkveebedrijven. Vlagtwedde  - waar alle basisvoorzieningen zijn - ligt op 5 kilometer afstand. De dichtstbijzijnde steden zijn Emmen (30 kilometer) en Groningen (50 kilometer).

  Foto's: Theo Brummelaar en AgriPlaza

 • Handig: er zijn twee aanrijdroutes. Eentje voor het bedrijf en eentje voor het woonhuis. Dit grote bedrijf is door het prijskaartje van €11 miljoen niet voor iedereen geschikt, maar wie de ruimte heeft om te investeren kan de toekomst tegemoet. Er ligt een milieuvergunning voor 375 melkkoeien en 250 stuks jongvee. Overigens is de vraagprijs inclusief de nog te bepalen fosfaatrechten.

  Handig: er zijn twee aanrijdroutes. Eentje voor het bedrijf en eentje voor het woonhuis. Dit grote bedrijf is door het prijskaartje van €11 miljoen niet voor iedereen geschikt, maar wie de ruimte heeft om te investeren kan de toekomst tegemoet. Er ligt een milieuvergunning voor 375 melkkoeien en 250 stuks jongvee. Overigens is de vraagprijs inclusief de nog te bepalen fosfaatrechten.

 • Het bouwblok is 6 hectare groot. Daarvan is nu 5 hectare benut. Er is voldoende ruimte voor een extra (grote) stal (zie foto). Rondom het blok ligt een huiskavel van 76 hectare. Dit is zandgrond. Daarnaast zijn er vijf veldkavels op maximaal 3,5 kilometer afstand (totaal 78 hectare). Nadeel is de grondhonger in de regio. Meer grond bijkopen is lastig. Overigens is het eventueel een optie om alleen het bouwblok en het huiskavel te kopen. Overige grond kan dan bijvoorbeeld gehuurd worden. Ook is het mogelijk om vee en machines over te nemen.

  Het bouwblok is 6 hectare groot. Daarvan is nu 5 hectare benut. Er is voldoende ruimte voor een extra (grote) stal (zie foto). Rondom het blok ligt een huiskavel van 76 hectare. Dit is zandgrond. Daarnaast zijn er vijf veldkavels op maximaal 3,5 kilometer afstand (totaal 78 hectare). Nadeel is de grondhonger in de regio. Meer grond bijkopen is lastig. Overigens is het eventueel een optie om alleen het bouwblok en het huiskavel te kopen. Overige grond kan dan bijvoorbeeld gehuurd worden. Ook is het mogelijk om vee en machines over te nemen.

 • De stallen zijn degelijk en functioneel. Niet teveel tierelantijntjes. Deze ligboxenstal bestaat uit twee stallen die in elkaar overlopen. Het eerste deel (rechts) stamt uit 1981, terwijl het tweede deel er in 2012 aan vast werd gebouwd.

  De stallen zijn degelijk en functioneel. Niet teveel tierelantijntjes. Deze ligboxenstal bestaat uit twee stallen die in elkaar overlopen. Het eerste deel (rechts) stamt uit 1981, terwijl het tweede deel er in 2012 aan vast werd gebouwd.

 • De ligboxenstal is up-to-date en biedt plaats aan 300 melkkoeien. Een klein minpunt is het verouderde voerhek in het oudste deel (niet deze kant dus).

  De ligboxenstal is up-to-date en biedt plaats aan 300 melkkoeien. Een klein minpunt is het verouderde voerhek in het oudste deel (niet deze kant dus).

 • De melkstal is wat ouder. Deze dateert uit het jaar 2000. Het is een 4x9-stands met 40 graden ruitvorm. De capaciteit bedraagt bij twee melkers 180 koeien per uur.

  De melkstal is wat ouder. Deze dateert uit het jaar 2000. Het is een 4x9-stands met 40 graden ruitvorm. De capaciteit bedraagt bij twee melkers 180 koeien per uur.

 • De jongveestal is een jaar later gebouwd (2001) en kan 250 dieren herbergen.

  De jongveestal is een jaar later gebouwd (2001) en kan 250 dieren herbergen.

 • Op het erf staat verder een relatief nieuwe potstal voor 50 dieren. Die is in 2012 nog gebouwd.

  Op het erf staat verder een relatief nieuwe potstal voor 50 dieren. Die is in 2012 nog gebouwd.

 • Opvallend is de mestvergister met vier silo's (tussen 2006 en 2012 gebouwd). Die hebben samen een inhoud van 9.000 kuub. Mestopslag is er dus voldoende op dit bedrijf.

  Opvallend is de mestvergister met vier silo's (tussen 2006 en 2012 gebouwd). Die hebben samen een inhoud van 9.000 kuub. Mestopslag is er dus voldoende op dit bedrijf.

 • De kapschuur is wel wat verouderd.

  De kapschuur is wel wat verouderd.

 • De sleufsilo is opvallend groot en meet 90 bij 40 meter.

  De sleufsilo is opvallend groot en meet 90 bij 40 meter.

 • Het woonhuis is ruim een heeft een oppervlakte van 210 m². Het huis stamt uit 1981, maar is in 2006 grondig gerenoveerd. De woning telt onder meer vijf slaapkamers en twee badkamers. Daarnaast is er een dubbele garage.</p>
<p> </p>
<p>Voor meer informatie: <a title="AgriPlaza" href="http://www.agriplaza.eu/Vloeiveldweg-3-VLAGTWEDDE-201512211334391915#tab-omschrijving" target="_blank">makelaardij AgriPlaza</a>, Tynaarlo (Dr.).

  Het woonhuis is ruim een heeft een oppervlakte van 210 m². Het huis stamt uit 1981, maar is in 2006 grondig gerenoveerd. De woning telt onder meer vijf slaapkamers en twee badkamers. Daarnaast is er een dubbele garage.

   

  Voor meer informatie: makelaardij AgriPlaza, Tynaarlo (Dr.).

Laatste reacties

 • geen boer

  uitgaande van 50K per ha blijft nog 3M over voor niet al te moderne gebouwen met bijv. een uitgewoonde melkstal. Pittig!

 • farmerbn

  Als je netjes boert kun je 500.000 euro overhouden voor rente en aflossing. Bij 3% rente en 25 jaar annuiteiten hypotheek zo'n 7% bankkosten. Je kunt dus max 7 miljoen lenen. Vier miljoen eigen bijdrage om deze boerderij te kopen. Houd ik geen rekening met de biogas.

 • Vhouder

  moet je meteen nog even 2 ton investeren voor een nieuwe melkstal

 • W Geverink

  Er staat duidelijk VRAAGPRIJS in het artikel. Dat betekent dat je met een bod terug mag komen.

 • wilhelmus01

  dit is voor de groten der aarde....

 • alco1

  Ik wist wel wat beters te doen met die 11 miljoen.

 • H.Grotenhuis1

  Incl. fosfaatrechten, maar hoe komt het met de overgang van de fosfaatreferentie?
  Melklevering 2,5 mln kg, aan welke zuivelafnemer?
  Inbreng 70% Eigen Vermogen is noodzaak in de grondgebonden melkveehouderij.

 • W Geverink

  Ik ook alco1. Vooral als je miljoenen betaald voor een bedrijf en vervolgens andere mensen bepalen wat je wel en niet mag doen...

 • gvanlaar

  iets voor dhr Koolen misschien?

 • Nick1983

  Ik vraag me toch af wat voor iemand zoiets koopt. Inbegrijpelijk. Ik kan we er geen voorstelling bij maken. Waarom zou iemand dit ruim 10 miljoen in zn zak heeft da uitgeven aan een boerderij?

  En die mais silo is veel te breed, da hadden er 2 moeten wezen van elk half zo breed. Het kan niet anders of het is 1 grote broeibak. Maar dat terzijde...

 • farmerbn

  Stel je hebt twee opvolgers en je woont in Brabant waar de grondprijs hoog is. Op je huidige bedrijf staat een oude koeienstal van 75 stuks en de gemeente wil een stuk huiskavel kopen voor woningbouw / industrie. Als je die boerderij kunt kopen in het rustige Groningen , sla je enkele klappen in één keer.

 • Zandboertje

  Overigens is vlakbij dit bedrijf onlangs grond verkocht rond de 70.000. Maakt de vraagprijs ook wat duidelijker.

 • M.harmsen

  Kees Koolen / Marcel SChiphorst... Unieke kans.

 • deB.


  11 mln... en dan elke dag nog een kleine 400 koeien melken, 7 dagen p.w! en dan voor een jaren '70 prijs, want daar zijn de boertjes tevreden mee tegenwoordig?! Veel plezier

 • alco1

  Ik denk zeker dat het bedrag uit de grond moet komen.
  De boerderij is gezien de luchtfoto zeer onpraktisch.

 • Farmer4life2

  Je kunt duidelijk zien dat de laatste jaren veel is geïnvesteerd in de vergisters.

  Qua routing zijn er betere bedrijven voor 11 miljoen.
  Klopt, 70k per ha

 • sjoerddehoop1

  Armoede troef, denk ik dan meteen.
  Een vergister is een 'vergissing': veel werk en risico's en weinig verdienen.
  Een deel van de gebouwen heeft zo te zien nog oude golfplaten met asbest, zou dat kunnen kloppen?
  De boer zal blij zijn als hij alles kwijt is, denk ik; desnoods maar met een miljoen'tje minder. De opvolger moet toch ook nog wat kunnen verdienen.

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.