Rundveehouderij

Foto & video laatste update:19 okt 2015

Belgisch Witblauw blijft verbeteren

De kampioenstitels Belgisch Witblauw zijn mooi over het deelnemersveld verdeeld. De dieren vallen op in fijnheid tijdens de Nationale Vleesvee Manifestatie in Zwolle.

Foto

 • De Vlaamse jury heeft het niet altijd even makkelijk. Ze zoeken naar  de juiste combi van skeletgroei en bespiering.

  De Vlaamse jury heeft het niet altijd even makkelijk. Ze zoeken naar  de juiste combi van skeletgroei en bespiering.

 • Salvador van de Krakehoeve van Wiljan van de Kruis in het Limburgse Weert is kampioen mannelijk jonger dan zes maanden.

  Salvador van de Krakehoeve van Wiljan van de Kruis in het Limburgse Weert is kampioen mannelijk jonger dan zes maanden.

 • De titel kampioen mannelijk 6-12 maanden, en later op de dag algemeen kampioen, ging naar Xenos van de Gouden Polder van Erik van der Pol in het Zeeuwse Waterlandkerkje. Xenos is completer en heeft meer lengte en fijnheid dan de overige getoonde stieren.

  De titel kampioen mannelijk 6-12 maanden, en later op de dag algemeen kampioen, ging naar Xenos van de Gouden Polder van Erik van der Pol in het Zeeuwse Waterlandkerkje. Xenos is completer en heeft meer lengte en fijnheid dan de overige getoonde stieren.

 • Van der Kruis deed goede zaken in Zwolle. Ook de anderhalf jaar oude Starlyner sleepte de kampioenstitel oudere stieren binnen.

  Van der Kruis deed goede zaken in Zwolle. Ook de anderhalf jaar oude Starlyner sleepte de kampioenstitel oudere stieren binnen.

 • De ringmeesters hielden flink de vaart in de keuring en controleerden op stal of alle deelnemers wel op tijd klaar stonden voor de rubriek.

  De ringmeesters hielden flink de vaart in de keuring en controleerden op stal of alle deelnemers wel op tijd klaar stonden voor de rubriek.

 • Van het Oudenlaat Kaat van Jaap de Vos in Ooltgensplaat (Zuid-Holland) ging met de titel vrouwelijk 6-12 maanden naar huis. Ze werd beschreven als een dier met veel lengte in de rug en beste bespiering.

  Van het Oudenlaat Kaat van Jaap de Vos in Ooltgensplaat (Zuid-Holland) ging met de titel vrouwelijk 6-12 maanden naar huis. Ze werd beschreven als een dier met veel lengte in de rug en beste bespiering.

 • Kampioen vrouwelijk 20-32 maanden: Oprah ut de Groe van Mark Versprille uit het Zeeuwse Groede.

  Kampioen vrouwelijk 20-32 maanden: Oprah ut de Groe van Mark Versprille uit het Zeeuwse Groede.

 • 't Staverhul Cocinelle mag zich kampioen in de groep 20-32 maand noemen. Volgens jurylid Stijn Veulemans heeft deze koe iets speciaals. Daarbij zal hij niet op de kleur doelen, al valt die in een veelal licht gekleurd deelnemersveld wel op.

  't Staverhul Cocinelle mag zich kampioen in de groep 20-32 maand noemen. Volgens jurylid Stijn Veulemans heeft deze koe iets speciaals. Daarbij zal hij niet op de kleur doelen, al valt die in een veelal licht gekleurd deelnemersveld wel op.

 • Opgekamde haren laten de bilspier nog beter uitkomen. Frank van Erp legt nog snel de laatste hand aan Van de Biezen Fien Quatre 49.

  Opgekamde haren laten de bilspier nog beter uitkomen. Frank van Erp legt nog snel de laatste hand aan Van de Biezen Fien Quatre 49.

 • Annie Schreijer-Pierik reikt de prijzen aan de algemeen kampioenen uit. De Europarlementariër (CDA) riep de fokkers van dikbillen op om te blijven werken aan meer natuurlijke kalvingen.

  Annie Schreijer-Pierik reikt de prijzen aan de algemeen kampioenen uit. De Europarlementariër (CDA) riep de fokkers van dikbillen op om te blijven werken aan meer natuurlijke kalvingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.