Redactieblog

9 reacties

‘Toch blij met minister Schouten’

Hanna had vorige week medelijden met minister van landbouw Carola Schouten. Van alle kanten werd ze belaagd.

De biologische boeren, de knelgevallen en nog anderen demonstreerden voor hun zaak en tegen het beleid van de minister.

Het lastige was dat Schouten geen wisselgeld had. Ze moest alle belangengroeperingen met lege handen naar huis sturen. Dat leverde teleurstelling en verontwaardiging op. En je zag het aan Schouten dat ze graag wilde helpen, maar de mogelijkheden niet had.

‘Voor een invoelende boerendochter is dit een onmogelijke klus’

“Die zal ’s avonds ook wel gedacht hebben: waar ben ik aan begonnen”, mijmert Hanna. “Voor een invoelende boerendochter is dit een onmogelijke klus. Je doet het nooit goed. Geef je de biologische boeren en de knelgevallen extra rechten, dan moet de algemene korting omhoog. Dan worden die boeren weer boos en komen er weer nieuwe knelgevallen. Ze heeft vast slapeloze nachten.”
Artikel gaat verder onder tweet

“Ze heeft de keuze minister te worden zelf gemaakt”, zegt Hans. ”Daar hoef je geen medelijden mee te hebben. Ze heeft een prima inkomen en voor ministers liggen na hun loopbaan de baantjes voor het oprapen. Als deze klus is geklaard, zie je haar wel opduiken als burgemeester of zoiets. Daar zorgt de partij wel voor. Die grazen altijd in eigen weide als het gaat om het bezorgen van goede baantjes.”

“Kijk maar naar Amsterdam. GroenLinks is voor het eerst de baas in de gemeente en prompt wordt Femke Halsema van die partij benoemd tot burgemeester. Vriendjespolitiek met een politiek correct sausje.”

In feite ruimt Schouten de rommel op die Van Dam heeft veroorzaakt

“Dat herken ik niet bij minister Schouten”, meent Hanna. ”Je ziet aan haar dat ze echt begaan is met de boeren. Dat zegt ze en straalt het uit. Wat een verschil met staatssecretaris Martijn van Dam. Die was alleen met zichzelf bezig. In feite ruimt Schouten de rommel op die Van Dam heeft veroorzaakt met zijn beslissingen.”

Hart voor de boeren

Misschien kun je wel beter een gevoelloze bewindsman op landbouw hebben. Voor hem- of haarzelf dan. Ik ben blij met minister Schouten, die hart voor de boeren heeft. Dat straalt eraf en daar kunnen we in de toekomst nog veel aan hebben.

Laatste reacties

 • farmerbn

  De problemen van Schouten zijn de regeringsverklaring en haar ambtenaren.

 • Firma Vellenga

  Ben ik het ook wel mee eens. We hebben de echte Schouten nog niet kunnen zien door alles wat eerst moet opgelost uit verleden. De i & R affaire was wel een misser onder haar bewind maar daar zal ze ook zeker van geleerd hebben. Ik denk dat we in de toekomst best een goede minister aan haar hebben.

 • Bennie Stevelink

  De I&R affaire zal Schouten geleerd hebben dat er op het ministerie allerlei Groenlinkse/Milieudefensie-krachten werken met hun eigen agenda. Ze kan op een deel van het ambtenaren apparaat niet vertrouwen.
  Ik hoop dat ze nu zo langzamerhand in de gaten krijgt welk deel wel en welk deel niet te vertrouwen is.

 • agratax(1)

  Het gaat niet over het al dan niet de rommel van de voorganger. Den Haag heeft in zijn wijsheid eens besloten "Biologische landbouw is de toekomst". Ze geven zelfs steun in de overgangsperiode. Nu ben je biologisch en heb je de kringloop gesloten, wordt je gestraft omdat anderen er een potje van maken. Dit noem ik niet bepaald een Stip op de horizon, die we als maatschappij willen halen. Nee het schip op koers wordt met 1 pennenstreek mijlen teruggeworpen. Waarom Moeten in Nederland "De goeden het steeds met de kwaden ontgelden". Kan de overheid niet de kwaadwilligen aanpakken zonder de rest te schaden??

 • hansvanbergen

  Groen links pvda en gristenunie is het zelfde laken/pak

 • Attie

  Hans, van links naar rechts, heb ik de laatste het liefste!

 • info36

  Zij heeft nog weinig laten zien in daden dat ze veel ophebt met de landbouw en de boeren. Geef de voorganger daar niet de schuld van. Dat was helemaal niets maar zij heeft weinig laten zien en toch al veel kans gehad.

 • koestal

  Farmerbron @ dat heeft ze geaccepteerd en ze moet dit dan ook zelf oplossen !

 • koestal

  Ik ben niet meer blij met deze minister

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.